Uluslararası Gureş Federasyonları Birliği (FILA) Teknik Kurul Uyesi ve eski milli gureşci Şeref Eroğlu, gureşin 2 devre ve 3'er dakikadan toplam 6 dakikada oynanması icin FILA'ya teklifte bulunacağını soyledi. Eroğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, FILA Başkanı Raphael Martinetti'nin isteği uzerine Teknik Kurul'a secildiğini, ilk kez bir Turk'un boyle bir goreve getirildiğini belirtti. Bu goreve getirilmesinin kendisi icin gurur verici olduğunu ifade eden Eroğlu, ''Nasıl gureşirken cok calıştıysam yine cok calışarak hem dunya gureşine hem de Turk gureşine hizmet edeceğim. Turk gureşi yıllardır minderde yer alıyor, masada bulunmuyor. İnşallah ben bu eksikliği gidermeye calışacağım'' dedi. Eroğlu, FILA Teknik Kurulu'nda gureş sporunun kuralları ile ilgili goruşmeler yaptıklarını, şu anda gureşin 3 devre halinde oynandığını, ilk iki devreyi alan kişinin galip sayıldığını ifade etti. Gureşcilerin coğu zaman 1 puan alarak şampiyon olduğunu dile getiren Eroğlu, şoyle konuştu: ''Ben gureşin 2 devre ve 3'er dakikadan toplam 6 dakika olması icin teklifte bulunacağım. Cunku gureşte seyir cok onemli. Gureşciler coğu zaman 1 puan alarak şampiyon oluyor. Yani 1 olsun benim olsun mantığı on plana cıkmaya başladı. Gureşin ozelliğini yitirmemesi gerekiyor. Bakın artık tek kol, kunde gibi oyunlar kalmadı. Gureşte şov da var. Gorsellik de var. Bunun hatırlanması gerekiyor.'' Gureşi bıraktıktan sonra dil eğitimi icin ABD'ye gittiğini, İngilizce bilmenin cok onemli olduğunu ifade eden Eroğlu, ''Ayrıca bu tur yerlerde gorev almak icin İngilizce bilmek cok onemli. Bugun bunun faydasını cok goruyorum'' diye konuştu. Kaynak : AA