Gureş | Milliler gurur kaynağı.!
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Gureş | Milliler gurur kaynağı.!
-
07-10-2019, 00:21:153 milli gureşcisi 2012 Londra Olimpiyatları'na katılan Yozgat'ta, cadde ve sokaklar sporcuların fotoğraflarıyla suslendi. 2012 Londra Olimpiyatları'nda Turkiye'yi minderde temsil edecek milli gureşciler Rıza Kayaalp, Rahman Bilici ve Atakan Yuksel'in memleketleri Yozgat'ta, cadde ve sokaklar sporcuların fotoğraflarıyla suslendi. İlk olarak 1948 Londra Olimpiyatları'nda milli gureşciler Celal -Atik ve Nasuh Akar sayesinde adını duyuran Yozgat, şimdi de Yozgat Gureş Eğitim Merkezi'nde yetişen gureşcilerden altın madalya bekliyor. Yozgat Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Oğuzsan Guneşer, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Yozgat'ın ata sporu gureşe verdiği destek sayesinde şampiyonalarda adından soz ettirdiğini soyledi. Yozgat Gureş Eğitim Merkezi olarak 2012 Londra Olimpiyatları'na 3 sporcu gonderdiğini vurgulayan Guneşer, ''Olimpiyatlarda 5 Ağustos'ta gureşler başlıyor. Yozgat'tan Nasuh Akar, Celal Atik, Necmi Gencalp gibi isimler dunya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu almış sporcularımız. Yozgat'ın hedefinde hep şampiyon yetiştirmek oldu. 2012 Londra Olimpiyatları'nda da Yozgat Gureş Eğitim Merkezimizde yetişen 3 sporcuyla Turkiye'yi temsil edeceğiz. 60 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yuksel ve 120 kiloda Rıza Kayaalp Turkiye'yi temsil edecek. İnşallah bu 3 sporcumuz kendi alanlarında şampiyon olarak Ay-yıldızlı bayrağımızı gondere cektirecekler. Bu 3 sporcunun olimpiyatlara katılması bizim icin gurur verici'' dedi. Guneşer, Genclik ve Spor Bakanlığı'nın tum illere sporcularının afişlerini gonderdiği ifade ederek ''Bize bu 3 sporcumuzun pankartları gonderildi. Biz de şehrimizin değişik yerlerine astık. Bu sporcularımızdan olimpiyatlarda madalya bekliyoruz'' şeklinde konuştu. sporx. __________________