Baku 2015 erkekler serbest stil gureş musabakalarında, gumuş madalya kazanan Soner Demirtaş ile bronz madalya alan Sezar Akgul ve Mustafa Kaya, madalya mutluluklarını paylaştı. Rus Aniuar Geduev'e puan farkıyla yenilerek 74 kilo sıkletinde gumuş madalyada kalan Soner Demirtaş, altın madalya icin elinden geleni yaptığını belirterek, "Azerbaycan'da olması nedeniyle oyunlar, biz Turk sporcular icin ayrı bir onem taşıyor. O yuzden bu madalyanın yeri benim icin ayrı. Artık burası gecti. Onumuzde dunya şampiyonası ve olimpiyat barajı var. Umarım şampiyonada vize alıp ulkemizi olimpiyatlarda guzel şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu. SEZAR AKGUL: ALTIN İSTİYORDUM AMA... Azerbaycanlı Yaşar Aliyev'i, seyircisi onunde tuşla yenrek 57 kiloda bronz madalya kazanan Sezar Akgul, kendini vatanındaymış gibi hissettiğini belirterek, "Her macta, hatta sporcuları karşısında galip geldiğim macta bile desteklediler. Turkiye'de olsa bu kadar olurdu. Bu nedenle Azerbaycan halkına teşekkur ediyorum. Bu madalya ulkeme hediyem olsun. Altın istiyordum ama bronzda kaldım. Dunya şampiyonasında ulkemi en iyi şekilde temsil edip şampiyon olmak istiyorum" ifadelerini kullandı. MUSTAFA KAYA: İLK MADALYAM OLDU 65 kilodaki 3'unculuk musabalasında Rumen George Bucur'u puan ustunluğuyle mağlup eden Mustafa Kaya ise Haydar Aliyev Arena'nın atmosferinin Turkiye'den farksız olduğunu dile getirerek, "4 sıkletin 3'unde madalya almayı başardık. Yarın mindere cıkacak arkadaşlarımıza moral olur diye duşunuyorum. Buyukler kategorisindeki ilk madalyam oldu. İnşallah devamı gelir" değerlendirmesinde bulundu. Ntv Spor __________________