Dunya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli gureşci Rıza Kayaalp, Yozgat’ta lise oğrencileriyle soyleşide buluştu. Rıza Kayaalp, Zubeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin duzenlediği soyleşide, başarı hikayesini anlattı. Soyleşinin ardından gazetecilere acıklamada bulunan milli gureşci, başarılı bir sporcu olarak her zaman yaptığı gibi bugun de oğrenci kardeşleriyle bir araya geldiğini belirtti. Lise oğretmeninin davetine icabet ettiğini aktaran Rıza Kayaalp, kazandığı başarıları, gectiği yolları ve bu yollardan gecerken neler yaşadıklarını oğrencilere anlatıp, ornek olmak istediğini vurguladı. Oğrencilerin arasında hedef koymayanlar icin bir yol gosterici olmayı istediğini dile getiren milli gureşci, şunları kaydetti: "Hayatın hızlı gectiğini, ileride başarılı bir insan olabilmelerini, anasına, babasına, vatanına karşı iyi bir birey olabilmelerini sağlamaya calışıyoruz. Davet nereden gelirse gelsin kardeşlerimizle bir araya gelmeye calışıyoruz. Bizim icin bir nevi sosyal sorumluluk projesi. Bunun karşılığında inanın, ister ozel universite ister ozel okul olsun koy okuluna nasıl gidiyorsak oralara da aynı şekilde gidiyoruz. Hicbir şekilde bir talebimiz olmuyor. Sadece bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gorup, o yonde hareket ediyoruz. Ben mutluyum. Gureş hayatım devam ettiği surece hem başarı kazanmaya calışacağız hem de genclerimize ornek olabilmek icin yolumuza devam edeceğiz. " Zubeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin resim oğretmeni ve Rıza Kayaalp’in eski oğretmenlerinden Nalan Aşıcı da Rıza’nın okuldayken derslerinde başarılı olduğunu dile getirerek, "Beyefendi, calışkan, saygılı ve yalan soylemeyen oğrencilerimizdendi. Bir oğretmen icin en guzel miras. Şu an kendimi dunyanın en zengin insanı hissediyorum. Rıza’nın başarılarından dolayı da cok mutluyum." diye konuştu. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp, oğrencilerle buluştu