Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nin son şampiyonu Recep Kara, yarın sumoda 190 kiloluk Asya şampiyonuyla yapacağı gosteri macına ilişkin, "İzleyenleri buyuk surprizler bekliyor. Herkes gibi biz de heyecanlıyız." dedi. Ordu'da yarın başlayacak Buyuk Erkekler Serbest Gureş Turkiye Şampiyonası kapsamında, sumoda 190 kiloluk Asya şampiyonu Kırgız gureşci Almaz Ergeshov ile gosteri macına cıkacak Recep Kara, kente geldi. Altınordu ilcesinde adının verildiği spor salonunu gezen Kara, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 1982 yılında Ordu'nun Unye ilcesinde doğduğunu anımsatarak, "Yaklaşık 24 yıldır aktif spor hayatının icerisindeyim. 24 yıllık zaman zarfında da cok şukur hem Turkiye'de hem de uluslararası arenada bircok başarıya imza attık." dedi. Kendi memleketinde en buyuk spor salonuna adının verilmesi karşısında cok mutlu olduğunu belirten Kara, "Bu bir sporcu icin gercekten onur ve gurur verici bir olay. Ben de bunun mutluluğunu yaşıyorum. Adımın spor salonuna verilmesinde emeği gecen sayın bakanımıza, sayın valimize, sayın buyukşehir belediye başkanımıza ve spor il mudurumuze teşekkur ediyorum." diye konuştu. "Bu tarz yerlere sporcuların adlarının verilmesi bizden sonra gelecek nesillere oncu oluyor." diyen Recep Kara, "Cunku başarı olduğu zaman idarecilerimiz ve devletimiz her turlu sporcunun yanında olduğunu gosteriyor. Bunun da biz Turk sporuna artı şeyler kazandıracağını duşunuyoruz. İnşallah adımın verildiği bu salonda nice Recep Karalar yetişecektir. Buna olan inancım tam." ifadelerini kullandı. Ordu'nun cok onemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını da dile getiren Kara, "Gureş sporunun onemli isimleri Ordu'da mindere cıkacak. Turkiye şampiyonları ve milli takım burada belirlenecek. Butun Orduluları cumartesi ve pazar gunleri salona bekliyorum. Cekişmeli gecmesi beklenen bu macları kacırmasınlar." acıklamasında bulundu. İki farklı kulturun gureşcileri karşılaşacak Recep Kara, kendisinin de şampiyona oncesi sumoda 190 kiloluk Asya şampiyonu gureşci Almaz Ergeshov ile gosteri macı yapacağını anımsatarak, şunları kaydetti: "Gureş bizim ata sporumuz. 655 yıldır bilinen bir tarihi var. Bizim icin bir kultur mirası. Aynı şekilde Japonların da kendi ata sporu sumo gureşi var. Bunu da acıkcası dunyaya yaydılar. Bizim de gelecekteki hedeflerimiz ata sporumuz yağlı gureşi dunyaya yaymak. Bunun da ilk adımını yarın Ordu'da atacağız. Turkiye'nin başpehlivanı olarak ben Asya şampiyonu gureşci Almaz Ergeshov ile seyircilerimizin onunde gosteri macı yapacağız. Bu da iki kulturun birleşmesi olacak. Bizim ata sporumuz gureşin tanıtımı acısından oldukca olumlu gececeğini duşunuyoruz. Cunku ikisi de ata sporu. İkisi de kendine has kuralları olan bir spor. İzleyenleri buyuk surprizler bekliyor. Herkes gibi biz de heyecanlıyız." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Başpehlivan Kara, Asya şampiyonu Sumocuya Karşı