Dunya Gureş Şampiyonası 85 kilo altın madalya kazanan milli gureşci Metahan Başar yaptığı acıklamada, “Cumhurbaşkanımız daha terimiz kurumadan boyle bir tebrik etmesi beni cok sevindirdi” dedi. Fransa'nın başkenti Paris'te duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonas'ında grekoromen stil 85 kilo finalinde Alman Denis Maksymilian Kudla'yı 2-1 yenen milli gureşci Metehan Başar, ulkeye dondu. Başar şampiyona sonrasında Sakarya'ya gelerek Adapazarı Belediye Başkanı Suleyman Dişli'yi makamında ziyaret etti. Dunya şampiyonu Metehan Başar şampiyonlukla ilgili basın mensuplarına yaptığı acıklamada, "Grekoromen Dunya Gureş Şampiyonası sona erdi. Dunya şampiyonu olarak ulkeme dondum, orada altın madalya kazandım. Musabakanın hemen akabinde de Sayın Cumhurbaşkanımız bizi tebrik icin aradı. Daha terimiz kurumadan bize boyle bir tebrik gelmesi beni cok sevindirdi. Bende ulkem adına altın madalya getirdiğim icin mutluyum. Dunya şampiyonası olduğu icin butun maclar ust duzey maclar, hepsi birbirinden zor geciyor. Tabi o gunde cok zorlu musabakalar gercekleşti. Ama ben oraya iyi bir hazırlık doneminden gecerek gittim ve sonucunda da birinci oldum" dedi. İnternet haberleri
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Cumhurbaşkanımızın tebrik etmesi beni cok sevindirdi"