Macaristan'da duzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası erkeklerde 55 saniyede rakibini tuş ederek Avrupa rekoru kıran milli gureşci Murat Erturk, altın madalyayı ulkesine getirmenin gururunu yaşıyor. Macaristan'ın Szombathely kentinde duzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Gureş Şampiyonası'nda erkekler serbest stilde rakibini 55 saniyede tuş ederek Avrupa rekoru kıran milli gureşci Murat Erturk, altın madalyayı ulkesine getirmenin mutluluğunu yaşıyor. On yıl once ağabeyine ozenerek gureşe başlayan ve ceşitli başarılara imza atan milli gureşci, son olarak katıldığı 23 Yaş Altı Avrupa Gureş Şampiyonası'nda da şampiyon olma başarısını elde etti. Spora başladıktan sonra miniklerde katıldığı ilk Turkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 23 yaşındaki gureşci Murat, daha sonra yıldızlar ve minikler kategorilerinde de aldığı 8 Turkiye şampiyonluğu ve ceşitli derecelerle milli gureşci olmayı başardı. Spor hayatına Erzurum Buyukşehir Belediyesi Genclikspor Kulubunde devam eden Murat Erturk, serbest stil 86 kiloda ev sahibi Macaristanlı gureşciyi 55 saniyede tuş ederek Avrupa rekorunu kırmış oldu. Milli gureşci, şampiyon olarak ulkesine altın madalyayı kazandırmasının yanı sıra Dunya Gureş Birliğinde (UWW) Avrupa rekorunu kıran sporcu secilmenin de heyecanını yaşıyor. Murat Erturk, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gureşe 10 yıl once başladığını soyledi. Yıldızlar ve miniklerde 8 kere Turkiye şampiyonluğu ve ceşitli dereceler elde ettiğini belirten Murat, "2015 yılında kardeşimle katıldığım Turkiye Şampiyonası'nda rakiplerimizi yenerek kardeşimle final macı yaptık. Orada kardeşimi de yendim ve milli takım kampına katıldım. Daha sonra Dunya Şampiyonası'na gittim ve ucuncu oldum." dedi. Murat, gureşin guc ve kondisyon isteyen bir spor olduğunu ifade ederek, 2016'da katıldığı Turkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, 23 Yaş Altı Avrupa Gureş Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını anlattı. "BEN ORAYA ŞAMPİYON OLMAK İCİN GİTTİM" Şampiyonaya salon antrenmanlarının yanı sıra Palandoken Dağı'na yaptığı yuruyuşle hazırlandığını belirten Murat Erturk, bu sayede minderde rakiplerinden daha uzun sure ayakta kaldığını ifade etti. Milli gureşci Murat, guclu rakiplerle karşılaştığını dile getirerek, "Daha once Avrupa ucuncusu olmuştum ama bu sefer ki hedefim şampiyon olmaktı. Bunun icin iyi hazırlandım ve oraya şampiyon olmak icin gittim. Burada rakiplerim cok gucluydu. İlk olarak Polonyalı rakibimi 10-0 yendim. Ardından Ukraynalı rakibi 7-0, yarı finalde de Rus rakibimi 12-3 yendim." diye konuştu. Final macında ise ev sahibi Macaristanlı gureşciye rakip olan Murat Erturk, şoyle devam etti: "Yarı finalde Macar rakibim Azerbaycanlı rakibini hakem kararı ile haksız bir şekilde yendi. Azerbaycanlı gureşci haksızlığa uğradı ve ben de icimden dedim ki 'final macında eğer macı uzatırsam aynı şekilde benim de yenilmeme sebep olacaklar.' Bu macı ya sayı ile yada direk tuş ederek yenmem lazım diye duşundum. İşimi şansa bırakamazdım. Mac başlar başlamaz rakibimi 55 saniyede tuş ederek Avrupa şampiyonu oldum." Kısa bir surede rakibini yenmeyi başaran Murat Erturk, "Ulkeme altın madalyayı getirdim ve onlara ay-yıldızlı bayrağımızın altında İstiklal Marşı'nı Avrupa'nın gobeğinde dinlettim. Macı 55 saniyede bitireceğimiz duşunmemiştim. Allah'a şukurler olsun bana bu başarıyı nasip etti. Aldığım bu başarı ile Dunya Gureş Birliğinde Avrupa rekorunu kıran gureşci secildim. Rekor kırarak şampiyon oldum." değerlendirmesinde bulundu. Kasım ayında yapılacak Dunya Gureş Şampiyonası'nın hazırlıklarını surduren milli gureşci, burada da altın madalya ile ulkesine donmek istediğini dile getirerek, sozlerini şoyle tamamladı: "Dunya Şampiyonası'nda buyukler kategorisinde mucadele edeceğim. Bu kategoride de ulkeme şampiyonluk getireceğim. Benim ustam Taha Akgul. Onu takip ediyorum Benim icin zor olacak ama elimden geldiği kadar calışıp onun gibi olacağım." "KENDİ MACLARIMDA BU KADAR ZORLANMIYORDUM" Gureşci Murat Erturk'un antrenoru Fikret Polat da Avrupa Şampiyonası'nda onemli bir başarı kazandıklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı: "Murat, serbest stili iyi bilen bir gureşci. Bunu Macaristan'da gosterdi ve diyebilirim ki en hızlı ve en iyi macı yaparak bir dakika dolmadan şampiyon oldu. Yani gucunun diğerlerine gore cok olduğunu gosterdi. Ben de zamanında gureş yaptım ama kendi maclarımda bu kadar zorlanmadım. O gureşirken bende kenarda gureştim. Kasım ayındaki Dunya Şampiyonası'nda da Murat'tan madalya bekliyorum cunku bu bizim icin surpriz olmayacak."