Gaziantep’te Suriyeli ve Turk cocukların kaynaşması amacıyla 300 oğrenci ile cocuklara “Cocuklar İcin Sportif Eğitime Destek Projesi” kapsamında, duzenlenen spor etkinlikleri başladı. Gaziantep Buyukşehir Belediyesi ve Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile yapılan projede Suriyeli cocuklar sporla buluşturdu. Yaşları 6-12 arasında değişen 300 cocuk, eğitmenleriyle birlikte salonda tekvando, badminton, karate, gureş, voleybol ve basketbol branşında eğitim goruyor. Duzenlenen programda acıklamalarda bulunanGaziantep Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aslan, şehirde yaşayan Suriyeli cocukların topluma entegrasyonunun sağlanması bakımından “Cocuklar İcin Sportif Eğitime Destek Projesi”ni onemsediklerini kaydetti. Aslan, “Bu tur etkinlikleri destekliyor ve onemsiyoruz. Hem Suriyeli hem de kendi cocuklarımız icin onemli bir proje. Cunku sucu ve teroru onleyecek ve engelleyecek en onemli unsur spordur. Ve bu cocukların topluma entegrasyonu cok onemli. Bu entegrasyonda ise en onemli arac bu tur sosyal faaliyetlerdir. ” dedi. Turkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Spor Kulturu ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun ise Sporun cocuklar icin cok onemli bir etkinlik olduğunu belirterek, “ Biz duşunduk belki de Suriyeli cocukların bircoğu ulkesine donemeyecek. Bizim cocuklarımız ile adapte olması lazımdı. O kapsamda buradaki etkinliği başlattık. Burada yarı yarıya spor yapma imkanı olmayan Turk cocukları ile Suriyeli cocukların birleştiği ve 6 branşta eğitim gordukleri bir program duzenledik” diye konuştu. “Cocuklar İcin Sportif Eğitime Destek Projesi” ile Suriyeli cocukların hem spor yoluyla kaynaşmalarını sağlamak, hem de fiziksel olarak daha sağlıklı yetişmelerine katkıda bulunmak amaclandı. Proje kapsamında yaşları 6-12 arasında değişen 300 cocuk, sportif faaliyetlere katılırken, Gureş ve Jimnastik milli sporcular Fatih Cengiz, Jimnastik alanında ise Goksu Uctaş ve Ferhat Arıcan etkinliğe katıldı. Kaynak Gazetelerde _____________________ __________________