"Zirvede bırakmak istiyorum".
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Zirvede bırakmak istiyorum".
-
07-10-2019, 00:18:47Avrupa şampiyonu milli gureşci Rıza Yıldırım, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olup gureşi zirvede bırakmak istiyor. Rıza Yıldırım, Elmadağ Kamp Merkezi'nde, kariyer planlaması hakkında acıklamalarda bulundu. Turk gureşi ve kendisi acısından 2017'nin guzel gectiğini belirten 30 yaşındaki milli gureşci, yeni teknik direktorleri İshak İlbayhanov yonetiminde 2018 sezonuna hazırlandıklarını ifade etti. Sırbistan'da gecen yıl duzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 97 kiloda altın madalya kazanan Rıza, "Buyuklerde ilk Avrupa şampiyonluğumu yaşadım. Bundan sonraki hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olup gureşi bırakmayı duşunuyorum. Zirvede bırakmak istiyorum." diye konuştu. Avrupa şampiyonu olduktan sonra gureşi bırakma kararı aldığını ancak iki ay minderden uzak kalabildiğini dile getiren milli sporcu, şoyle devam etti: "İki ay boyunca hic mutlu olamadım. Gureş yaparken mutlu olduğumu hissettim. O yuzden devam etme kararı aldım. İnşallah, sakatlık ya da olumsuz başka bir şey yaşamazsam bundan sonra daha iyi hazırlanmayı planlıyorum. Olimpiyatlar oncesinde Avrupa ve Dunya Şampiyonası'nda şampiyonluklar yaşamak istiyorum." GUREŞCİLERİ DE YETİŞTİRİYOR Rıza Yıldırım, daha once memleketi Tokat'ta oğretmenlik yaptığını, bunun antrenmanlarını olumsuz etkilediğini soyledi. Gecici gorevlendirmeyle yine Tokat'ta antrenorluğe geciş yaptığını anlatan Rıza, "Şimdi daha iyi calışma imkanım oldu. Orada iki antrenor arkadaşımız var. Boş zamanlarımda gureşci cocuklarla ilgileniyorum. Sabah antrenmanı biraz erken yapıyorum. Cocukların antrenmanı akşam oluyor. Antrenmanlarına dahil olup cocuklara elimden geleni vermeye calışıyorum." ifadelerini kullandı. "HER ŞEY DAHA DUZENLİ" Rıza, gureşte son donemde elde edilen başarıları, sistemli calışmaya bağladı. Avrupa ve Dunya Şampiyonası'nda gecen yıl madalya rekoru kırıldığına işaret eden milli sporcu, "Gureşte son donemdeki cıkış, sistemli calışmanın sonucu. Ayrıca iyi bir jenerasyon yakalandı. Son 10 senelik donemde her şey daha duzenli. Alttan yetenekli bir genc ekip geldi." değerlendirmesinde bulundu. Serbest Gureş Milli Takımı'nın gecen yıl Dunya Şampiyonası'nda altın madalya kazanamadığının hatırlatılması uzerine ise Rıza, şunları kaydetti: "Avrupa Şampiyonası'nda 3 şampiyonluk cıkarmıştık. Dunya Şampiyonası'nda ise bazı problemler yaşandı. Taha Akgul'un kulağında iltihaplanma oldu. Sakatlıklar, hastalıklar... Dunya Şampiyonası'nda bir nasipsizlik oldu ancak bundan sonra boyle olacağını duşunmuyorum." "DUNYANIN EN İYİ ANTRENORLERİ ARASINDA" Rıza Yıldırım, yeni teknik direktorleri Dağıstanlı İshak İlbayhanov ile ilgili de ovgu dolu sozler sarf etti. Avrupa şampiyonu gureşci, "İshak hoca dunyanın en iyi antrenorlerinden biri. Gercekten cok iyi calışıyor, her şeyini veriyor. Antrenmanlarımızda 3-4 tişort değiştiriyoruz. Bu işi cok iyi bilen dunyada sayılı antrenorler arasında." diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak Gazeteler __________________