Olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul ile yakın arkadaşı Avrupa şampiyonu Soner Demirtaş, ASKİ Spor catısı altında buluştu. Minderde 5 Avrupa, 2 dunya ve bir olimpiyat şampiyonluğu bulunan Taha Akgul icin "kardeş gibiyiz" ifadesini kullanan Soner Demirtaş'ı da transfer eden ASKİ Spor, serbest stilde gucune guc kattı. Son iki Avrupa Şampiyonası'nda serbest stil 74 kiloda kursunun zirvesine cıkan Soner, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "ASKİ Spor'da madalyalar kazanmaya devam etmek istiyorum." dedi. Soner, Turkiye'ye 2016 Rio Olimpiyatları'nda tek altın madalyayı kazandıran Taha Akgul'un de kendisi gibi serbest stilde mucadele ettiğine işaret ederek, ASKİ Spor'un son 10 yılda Turk gureşine damga vurduğunun altını cizdi. ASKİ Spor'un Turk gureşine onemli destek verdiğini vurgulayan Soner, "Grekoromen ve serbest stilde neredeyse milli takımın yarısı ASKİ Spor'dan oluşuyor. Kulubun bunyesinde Taha Akgul ve Rıza Kayaalp gibi gureşte son doneme damga vurmuş iki şampiyon sporcu var. Bu kadroya ben de dahil oldum. İnşallah Turk sporuna en iyi şekilde hizmet vermeye ASKİ Spor'da devam ederiz." diye konuştu. İstanbul Buyukşehir Belediyespor adına gureşirken onemli başarılar elde ettiğini dile getiren milli sporcu, şu ifadeleri kullandı: "Bana verdikleri emeğin karşılığını madalyalarla odedim. 27 yaşındayım, son iki Avrupa şampiyonu, dunya ve olimpiyat ucuncusu bir sporcuyum. İnşallah ASKİ Spor'da da başarılarıma yenilerini eklerim. Hedefim, dunya ve olimpiyat şampiyonluğu. En iyi şekilde hazırlanıp, ASKİ Spor'a da madalyalar, şampiyonluklar kazandırmak istiyorum." 2016 Rio'da bronz madalya kazanan Soner, son donemde sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını ancak bu durumun geride kaldığını belirterek, Rusya'da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda yer almayı arzuladığını soyledi. "Şu an durumum gayet iyi." diyen milli gureşci, "Kondisyon eksikliğim var. Onu da antrenmanlarda gidermek istiyorum. Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alırsam ulkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Bundan kimsenin şuphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu. - "Sıkı bir dostluğumuz var" Serbest stil 125 kiloda olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul ile iyi bir arkadaşlığının bulunduğunu vurgulayan Soner Demirtaş, yollarının aynı kulupte kesişmesinden dolayı ayrıca buyuk mutluluk duyduğunu dile getirdi. Milli gureşci, Taha Akgul ile dostluğunun eskiye dayandığını ifade ederek, şunları soyledi: "12-13 yaşından beri tanışıyoruz. 2008 yılından itibaren de sıkı bir dostluğumuz var. Kan bağımız yok ama iki kardeş gibiyiz. En iyi şekilde Turk gureşine hizmet ediyoruz. Milli takımda oda arkadaşıyız. Bundan sonra aynı kulup icin yarışacağız. Karakterli bir kardeşimiz. İnşallah dostluğumuz bozulmaz." - Taha Akgul: "Genclere onculuk edeceğiz" Soner Demirtaş'ın ASKİ Spor'a transferiyle ilgili acıklamalarda bulunan olimpiyat şampiyonu gureşci Taha Akgul, "Soner, ulkemizin son yıllarda yetiştirdiği en onemli gureşcilerden biri. ASKİ Spor zaten guclu bir takımdı. Soner'in de gelişiyle gucumuze guc kattık." dedi. Taha, Soner'in, karakteri ve yaşantısıyla ornek bir sporcu olduğunun altını cizerek, şunları kaydetti: "İlk olarak genclerde birlikte milli takıma girdik. İyi bir dostluğumuz var. 4-5 sene oncesi onu kulubumuze davet etmiştim. Surekli 'gel gel' diyordum. O da İstanbul Buyukşehir Belediyespor'a onculuk ediyordu. Daha sonra Sancaktepe Belediyespor'a gecti. Şimdi yolumuz aynı kulupte kesişti. Bundan dolayı cok mutluyum. Alttan gelen genclere onculuk edeceğiz. Serbest stilde 7-8 senedir Turkiye liginde takım halinde şampiyon oluyoruz. Bundan sonra da oyle olacak." İnternet haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Şampiyon gureşciler ASKİ Spor'da buluştu