"Altın Duduk"un mutluluğu.. [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Altın Duduk"un mutluluğu.. [Spor Timi]
-
07-10-2019, 00:15:58Uluslararası karşılaşmalarda hakemlik yapan Bekir Ceker, Danimarka'nın Herning kentinde duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası''ndaki musabakalarda gosterdiği başarılı yonetim nedeniyle FILA tarafından ''Altın Duduk'' odulune layık gorulmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyor. Hakem Bekir Ceker, yaptığı acıklamada, spora 9 yaşında merak duyduğu tekvando ile başladığını belirterek, bu spor dalında siyah kuşak sahibi olduğunu soyledi. Lise son sınıftayken spor salonunda tekvando antrenmanı yaparken gureşcileri gorduğunu ve bu spor branşına karşı da ilgi duymaya başladığını dile getiren Ceker, boylelikle gureş hayatının başladığını belirtti. Ceker, gureş dalında sırasıyla Amasyaşeker, Ankaraşeker ve Halkbankası kuluplerinde faaliyetlerini surdurduğunu ifade ederek, daha sonra gecirdiği sakatlık nedeniyle hakemliğe yonelmek zorunda kaldığını anlattı. Aday hakemliğe 1986 yılında başladığını ve 23 yıldır da faal hakemlik yaptığını ifade eden Ceker, ''2003 yılından itibaren Avrupa, dunya ve olimpiyat şampiyonalarının hepsine katıldım. 2008 yılında Cin'de duzenlenen olimpiyatlarda iki buyuk final yonettim. Hakemlikte birincilik finali yonetmek cok onemlidir ve buyuk başarı gerektirir. Bu duyguyu yaşadığım icin cok mutluyum'' diye konuştu. Ceker, son olarak Danimarka'nın Herning kentinde 21-27 Eylul tarihlerinde gercekleştirilen Dunya Gureş Şampiyonası'nda FILA yoneticileri ve FILA Hakem Komitesi uyelerinin oylarıyla organizasyonun en başarılı hakemi secildiğini ve ''Altın duduk''le odullendirildiğini bildirdi. Odulunu FILA Başkanı Raphael Martinetti'nin elinden aldığını vurgulayan Ceker, ''O anda ulkem adına buyuk onur yaşadım. Sporcularımızın, ulkemize ve milletimize daha nice gururlar yaşatmasını diliyorum. Azmettik ve başardık'' dedi. Ceker, bir gureş hakemi olarak yaşayabileceği butun guzellikleri yaşadığını ifade ederek, şoyle konuştu: ''Bugune kadar dunyanın ceşitli yerlerindeki organizasyonlarda ben ve arkadaşlarım yer aldık. Gerek bireysel olarak gerekse ekip olarak ceşitli başarılara da imza attık. Uzun bir sure milli takım antrenorluğu de yaptım. Aldığım odul, Turk hakemlerinin dunyada ne kadar başarılı olabileceğini gosteriyor. Bu odule gureşin icerisinden gelmekle ve işime konsantre olmakla ulaştım. Bu odul, bir anlık başarı değil. Bu 'Altın duduk', durustluğumuzun, kural tecrubemizin ve minder uzerindeki tavırlarımızın neticesinde bize nasip oldu. Bana destek veren herkese teşekkur ediyorum. Bugune kadar ulkemize ve milletimize kendimizi yayınla duyurabildik. Olimpiyatların ulkemizde yapılmasını ve burada bir musabaka yonetmeyi cok isterim.'' Turk gureşcilerin buyuk gelecek vaat ettiğine işaret eden Bekir Ceker, son şampiyonada elde edilen başarıların da bunun bir gostergesi olduğunu soyledi. Ceker, gelecek nesillere ornek teşkil ettiklerine inandığını belirterek, şunları kaydetti: ''Sporcularımızın, gureşte ve diğer spor dallarında bircok başarıya imza atacaklarına gonulden inanıyorum. Cunku sporcularımızda inanılmaz bir mucadele ruhu var. Hem iyi mucadele ediyorlar hem de asla rakiplerinden duşuk performans gostermiyorlar. Bizler kendimizden buyukleri ornek aldık ve elimizden geleni yaptık. Bir şekilde adımızı tarihe gecirdik. Gelecek nesiller de bunları gorerek, bizden aldıkları meşaleyi daha ileriye ulaştıracaklardır.'' Kaynak : Ajansspor __________________