Şampiyona vefa! [Spor Timi]
Spor Haberleri0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Şampiyona vefa! [Spor Timi]
-
07-10-2019, 00:15:44Danimarka'nın Herning kentinde duzenlenen son Dunya Gureş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Corumlu sporcu Nazmi Avluca'nın ismi, kentteki yeni yapılan bir spor tesisine verilecek. Avrupa Şampiyonu gureşci Bayram Ozdemir'le birlikte kendisine ait otomobille Adil Candemir Gureş Eğitim Merkezi'ne gelen Nazmi Avluca, Genclik ve Spor İl Muduru Haşim Eğer, Gureş İl Temsilcisi Huseyin Teke ve sporcular tarafından ciceklerle karşılandı. Bir donem kendisinin de sporcusu olduğu Gureş Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden ve gureş salonundaki sporcularla hatıra fotoğrafı cektiren Avluca, daha sonra beraberindekilerle birlikte Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Başarılı sporcuya ceşitli hediyeler takdim eden Vali Toprak, Avluca'yı başarılarından dolayı tebrik etti. Turkiye'nin ve Corum'un adını en iyi şekilde temsil eden sporculara gereken vefayı gostermeleri gerektiğini ifade eden Vali Toprak, ''Yaptığımız değerlendirmelerle dunya şampiyonu gureşcimizin ismini, Ulukavak Mahallesindeki Tevfik Kış Spor Salonu yanında yapımı tamamlanan ve icerisinde futbol, basketbol ve tenis sahalarının bulunduğu tesislere vermeyi uygun bulduk. Kazandığınız başarıların, daha da onemlisi İstiklal Marşı'mızı tum dunyaya dinletmenizin değeri asla olculemez. Ancak biz, sizin adınızı yaşatmak istiyoruz'' diye konuştu. Başarılı sporcu Avluca da, bugune kadar mucadele ettiği dunya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarındaki musabakalarda toplam 15 madalya kazandığını soyledi. Vali Toprak'a teşekkur eden Avluca, ''Bu başarılarımdan cok, ulkemin milli marşını dunyaya dinletmek daha gurur vericiydi. Bugune kadar bircok başarılı gureşci yetiştiren Corum, yiğidin harman olduğu, gureş ocağıdır. Daha bircok şampiyonlar cıkaracaktır'' şeklinde konuştu. Vali Toprak, Avluca'nın babası Şaban Avluca ile annesi Hatice Avluca'yla da bir sure sohbet etti. Ziyaretin ardından Vali Toprak, Avluca ve beraberindekilerle birlikte yuruyerek Belediye Başkanlığına gitti. Belediyenin onunde Mehter Takımı ile karşılanan Avluca'ya, Belediye Başkanı Muzaffer Kulcu tarafından 5 adet cumhuriyet altını ile cicek takdim edildi. Vali Toprak, Belediye Başkanı Kulcu, Avluca ve beraberindekiler bir sure başkanlık makamında sohbet etti. Kaynak __________________