Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Gureş Federasyonu Başkan Vekili Ercan Yıldız, IOC tarafından Singapur'da, 14-26 Ağustos tarihleri arasında duzenlenecek 1. Dunya Genclik Olimpiyatları'na katılacak kafilede "antrenor" olarak yer alacaklar. Genclik ve Spor Genel Mudurluğu'nun (GSGM) resmi internet sitesi'nde yayınlanan kafile listelerinde, Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi'nin ve Gureş Federasyonu Başkanvekili Ercan Yıldız'ın isimlerine ''antrenor'' olarak yer verildi. Atletizmde başkan Mehmet Terzi'nin yanı sıra antrenor olarak Muharrem Or da Singapur'a gidecek. -YILDIZ: ''HEM ANTRENORLUK HEM YONETİCİLİK YAPACAĞIM''- Gureş Federasyonu Başkan Vekili Ercan Yıldız, konuyla ilgili olarak yaptığı acıklamada, IOC'nin kontenjan sıkıntısı nedeniyle boyle bir durumun ortaya cıktığını belirterek, şunları soyledi: ''Benim harcamalarım IOC tarafından karşılanacak. Ben 9 Ağustos'ta Singapur'a gideceğim. Ancak 3 gun sonra 2 antrenorumuz de Singapur'da olacak. Bu antrenorlerimizin masrafları ise Turkiye Gureş Federasyonu tarafından karşılanacak. IOC'nin yaklaşık 1,5 ay once isimleri istemesi nedeniyle benim ismim antrenor olarak yazıldı. Bosna Hersek'teki Avrupa Yıldızlar Gureş Şampiyonası'ndan donecek Elvan Mert ve İbrahim Yıldırım, 12 Ağustos'ta oyunlara katılacak ve antrenorluk gorevini ustlenecek. Bu sure icinde oyunlara katılan 3 sporcumuza hem antrenorluk hem de idarecilik yapacağım.'' Mehmet Terzi ise konuyla ilgili olarak yaptığı acıklamada, ''Ben Singapur'a antrenor olarak değil, atletizmin kafile başkanı olarak gidiyorum. Bizim antrenorlerimiz var. Muharrem Or oyunlara katılan 6 atletimizin antrenorluğunu ustlenecek.'' Kaynak: Ajans Spor