Alaplı Gureşleri coşkulu başladı..
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alaplı Gureşleri coşkulu başladı..
-
07-10-2019, 00:14:455. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Gureşleri, Zonguldak'ın Alaplı İlcesi'nde coşkulu bir şekilde başladı. Alaplı İlcesi Kapalı Spor Salonu yanındaki gureş sahasında yapılan gureş musabakalarına Zonguldak, Karabuk, Bartın, Kastamonu, Cankırı, Duzce, Samsun, Trabzon, Sakarya, Antalya, Konya, Kocaeli ve Bolu'dan yaklaşık 500 gureşci katıldı. Gureş musabakalarının acılışına Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanc, Ereğli Kaymakamı İbrahim Cay, 19. Donem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, İlce Jandarma Komutanı Jandarma Usteğmen Levent İşcan, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Cimenoğlu, Gureş Ağası Aydın Semerci, Yağlı Gureş Komitesi başkan ve yoneticileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir gureşsever topluluğu katıldı. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Cimenoğlu, Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Gureşleri'nin Alaplı'nın geleneği ve Alaplı'yı Alaplı yapan bir unsur olduğunu belirtti. Başkan Cimenoğlu, "Kultur, uzun yıllar bir arada yaşamış toplumların geliştirdikleri ortak davranıştır. Alaplı Yağlı Pehlivan Gureşleri de bir kulturun urunudur. Yani; Alaplı'nın insanı, Alaplı'da doğup buyuyen cocuklar, doğuştan gureşcidir. Buranın koylerinde, yerleşim alanlarında butun cocuklarımız gureşci olarak doğarlar. İclerinden bazıları da, Eyup ve Ziya Unlu kardeşler gibi gururumuz olarak, Kırkpınar'da Alaplı'yı başpehlivan olarak temsil ederler. Bu gureşlerin ilk başladığı, ilk doğduğu yer burası. Daha sonra buyuk bir organizasyonla 'Karaot Cayırı" dediğimiz bir alana gitti. Fakat gorduğunuz gibi bu sene tekrar buraya aldık. 'Esnafımıza hareket getirsin, Alaplı'ya hareket getirsin, Alaplı kalabalık olsun, guzel bir hareket olsun' dedik. Bu gureşi yaparken, tesisleşmede bir sıkıntımız vardı. Tribunlerimiz yoktu. Ben buradan Erdemir Genel Muduru Sayın Oğuz Ozgen'e ve tum Erdemir Yonetim Kurulu ile camiasına teşekkurlerimi iletiyorum. Bu tribunleri, kalıcı olarak Alaplı er meydanına hibe ettiler. Artık bayramlarda da, gureşlerimizde de, sosyal etkinliklerimizde de tribun kurup, tribun kaldırma gibi bir derdimiz olmayacak. Bu tribunlerin ustunu de, bu organizasyondan sonra kapatacağız. Bu gureşlerin yapılmasında buyuk emeği olan, Gureş Ağası ve Birlik Makine Yonetim Kurulu Uyesi Sayın Aydın Semerci'ye, işadamlarımız, Sayın İsmet Yılmaz'a, Sayın Ahmet Coşkun'a, Sayın Nurettin Bozkurt'a, Sayın Şeref Coşkun'a, Sayın Mustafa Atmış'a, Alper Fındık'a, Alfa İnşaat'a, Sayın Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'a, katkısı bulunan tum sponsorlarımıza, belediye personelimize, Alaplı halkına, Alaplı esnafına ve destek veren herkese teşekkur ediyoruz. Onumuzdeki yıllarda burada yapılacak gureşler cok daha guzel olacak. İnanın seneye geldiğinizde bu sahayı tanıyamayacaksınız. Bu spora sadece ben değil butun Alaplı gonul vermiş durumda. Bu gureşin yağlı gureş camiasına ve Alaplı'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından gureş musabakaları başladı. Kaynak : Ajansspor __________________