Altın kemer Anadolu'dan gecer..
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Altın kemer Anadolu'dan gecer..
-
07-10-2019, 00:14:30Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde son 2 yıldır ust uste altın kemeri kazanan Mehmet Yeşil Yeşil, altın kemerin yolunun Anadolu'daki musabakalardan gectiğini soyledi. Seneye altın kemeri omur boyu taşıyabilmek icin mucadele edeceğini ve bu nedenle 650. Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nin hazırlıklarına başladığını kaydeden Yeşil, ''Kırkpınar'daki altın kemerin yolu Anadolu'ndan geciyor. Bu nedenle butun musabakalara katılmaya calışıyorum. Buyuklerimiz, bir musabaka 15 antrenmana bedeldir, demişler. Rakipleri tanıyoruz. Mac atmosferini yaşıyoruz. Vucudumuz maca daha hazır hale geliyor'' diye konuştu. Her hafta ceşitli illerde gureşlerin yapıldığını ve bunlara katılmaya calıştığını belirten Yeşil, son olarak da Ankara'daki Karapurcek Gureşleri'ne katıldığını soyledi. Yeşil, ''Anadolu'daki yağlı gureş organizasyonları bizim icin hazırlık macı niteliğinde. Buralarda gureşerek Kırkpınar'a hazırlanıyoruz. İyi performans gostererek adımızı daha yukarılara taşımak istiyoruz'' dedi. -''ANTALYA'NIN İLKİ OLACAK''- Kazandığı iki başpehlivanlığı da unutması gerektiğini ifade eden Yeşil, şunları kaydetti: ''Kırkpınar'da 2 yıldır başpehlivan oluyorum. 2011 kemer senem. İnşallah seneye de ucuncusunu alarak, altın kemerin ebedi sahibi olarak Antalya'ya donmeyi hedefliyorum. İnşallah mutlu olan taraf biz oluruz. 2007 ve 2008'de Recep Kara, altın kemeri almıştı. 2009'da finalde beni yenseydi altın kemerin ebedi sahibi olacaktı. Orada finalde ben şampiyon oldum. Bana nasipmiş. 2010'da da kazandım. Bunu 3'e tamamlayarak Antalya'nın da ilki olmayı hedefliyorum.'' Antalya'nın gureşin ocağı olmasına rağmen altın kemerin ebedi sahipliğine ilk kez bu kadar yaklaşıldığını ifade eden Yeşil, ''Recep'in altın kemerine sebep oldum ama benim bir endişem ve korkum yok. Bu sene cıktığım Kırkpınar'da gecen yılki şampiyonluğu unutmuştum. Bu sene şampiyon olmak icin gittim. 2 sene aldım, eğer bu sene alamazsam, kemeri kaybediyorum diye stres yaparsam bu benim icin dezavantaj olur. Bunu uzerimden atmam icin, 2 şampiyonluğu unutmam lazım'' dedi. -''GUREŞİ ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM''- ''Bazen kemer alıp almadığımı bile unutuyorum'' diyen başpehlivan, sozlerini şoyle surdurdu: ''Tekrar şampiyon olmak icin oraya hazırlanacağım. Hic almamış gibi calışacağım. Eğer alamazsam da nasip değilmiş. Daha sonrası icin calışacağım. Hakkımda hayırlısı ise kemer bana nasip olsun. Kendimi strese sokmuyorum.'' Altın kemeri aldığı icin 45 yaşına kadar gureşme hakkı bulunduğunu anımsatan Yeşil, ''Şu an 24 yaşındayım. Uzun sure gureşmeyi duşunmuyorum. Ağır bir spor yapıyorum. Erken yaşta, zirvede bırakmayı duşunuyorum. Seneye altın kemeri alırsam zirve olur ama yaş da erken olur. 30 yaşlarında bırakmayı duşunuyorum'' diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak : Ajansspor __________________