Dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Rıza Kayaalp, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak istediğini soyledi. Rıza Kayaalp, Yozgat'taki Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda devam eden Turkiye Super Lig Grekoromen Gureş Şampiyonası'nda basın mensuplarına yaptığı acıklamada, kendisinin de katıldığı musabakaların iki gundur surduğunu hatırlattı. Turkiye'nin en iyi takımlarının şampiyon olabilmek icin kıyasıya mucadele ettiğine dikkati ceken Rıza Kayaalp, "Ben de kulubum adına memleketime geldim ve burada gureştim. Uzun zamandır Yozgat'ta gureş macına cıkmamıştım. Tabii Yozgatlıların onunde gureşmek benim icin gercekten guzel oldu. Organizasyonun Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda yapılması da beni ayrıca gururlandırdı." dedi. Rıza Kayaalp, bu organizasyonun ardından Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlayacaklarını dile getirerek, "Onceliğimiz ulkemizi Avrupa ve dunya şampiyonalarında temsil edip altın madalya kazanmak." diye konuştu. Hedefleri arasında 8. defa Avrupa, 4. kez de dunya şampiyonluğu bulunduğunu vurgulayan Rıza Kayaalp, şoyle devam etti: "Buyuk hedef olarak da 2020 Tokyo Olimpiyatları var, bu benim icin cok onemli. İki olimpiyatta ikincilik ve ucunculuk madalyası aldım. Bu kadar başarının yanına bir olimpiyat altın madalyası da kazanmak istiyorum. O yuzden benim icin 2020 bir seferberlik olacak. 2,5 yıl gibi kısa bir zaman kaldı, sakatlık olmadan her zamanki calışmaları yapıp formumu koruyarak ilerlemek istiyorum. Her zaman yeni şampiyonluklar hedefleyen ve ulkenin yeni şampiyonluklara ihtiyacı olduğunu duşunen bir sporcuyum. Hicbir şey bizi yolumuzdan saptırmayacak, 2020 hedefinde o madalyayı ulkeme getirmek istiyorum." Milli Takımlar Genel Koordinatoru Adem Varlık da musabakaların guzel gectiğini, liglerin her zaman milli takıma katkısının bulunduğunu belirtti. Ote yandan, iki etapta gercekleştirilecek şampiyonanın dun başlayan ilk etabı, bugun tamamlanacak. Aralarında Rıza Kayaalp'in de bulunduğu 14 kulupten yaklaşık 150 gureşcinin mucadele ettiği şampiyonanın ikinci etabı ise temmuz ayında gercekleştirilecek. İnternet Haber