Rıza Kayaalp: Hedefim 2020 Tokyo
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp: Hedefim 2020 Tokyo
-
07-10-2019, 00:11:44Milli gureşci Rıza Kayaalp, hedefleri arasında 2020 yılında yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak olduğunu belirterek, “Bu benim icin cok onemli cunku iki olimpiyatta da 2'ncilik ve 3'unculuk madalyası aldım. Bu kadar başarıların yanına bir de olimpiyat madalyası da kazanmak istiyorum. O yuzden benim icin 2020 bir seferberlik olacak" dedi. Turkiye Super Lig Grekoromen Gureş Ligi'nin ilk uc hafta macları 14 takımın katılımıyla Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda oynanan musabakaların ardından sona erdi. İki gun boyunca farklı sıkletlerde mindere cıkan sporcular, birbirinden cetin ve cekişmeli maclara imza attı. Kendi memleketinde hemşehrilerinin onunde 130 kiloda mindere cıkmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ankara Buyukşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulubu'nun milli gureşcisi Rıza Kayaalp, "Lig şampiyonu olabilmek icin Turkiye'nin en iyi takımları burada kıyasıya mucadele ediyor. Ben de kulubum adına memleketime geldim ve burada mindere cıktım. Uzun zamandır Yozgat'ta gureş macına cıkmamıştım. Tabii Yozgatlıların onunde gureşmekte benim icin gercekten guzel oldu. Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda yapılması da ayrıca beni gururlandırdı. Cunku Yozgat'ta boyle buyuk bir organizenin yapılması gercekten cok onemliydi" diye konuştu. Avrupa Şampiyonası hazırlıkları icin 14 Mart'ta Milli Takım kampına katılacağını belirten Kayaalp, "Onceliğimiz ulkemizi Avrupa ve dunya şampiyonalarında temsil edip, altın madalya kazanmak. Bu arada da kulubumuz icin Turkiye icin mucadele etmek yani her dalda başarı sağlamak icin var gucumuzle calışıyoruz" şeklinde konuştu. “Altın madalya en buyuk hedefim” Performansını kaybetmeden calışmalarına devam ettiğini de belirten Kayaalp, şoyle konuştu: Şurada 2.5 yıl gibi kısa bir zaman kaldı, sakatlık olmadan her zamanki calışmaları yapıp formumu koruyarak ilerlemek istiyorum. Her zaman yeni şampiyonluklar hedefleyen ve ulkenin yeni şampiyonluklara ihtiyacı olduğunu duşunen bir sporcuyum. Bu yuzden performansım kaybolmayacak. Tabii yaşımız ilerliyor. 28 yaşındayım ancak bunun etkisini daha gormedim. 2020 Olimpiyatları'na en guclu olduğum zamandayım. 2024 Olimpiyatları'na bu işi bırakmamam gerekiyor. Ben kendime inandıktan sonra olimpiyat altın madalyasını kazanmak en buyuk hedefim. Ama ondan once yapılacak dunya ve Avrupa şampiyonalarında da şampiyonlukları ulkeme kazandıracağıma inanıyorum. Hicbir şey bizi yolumuzdan saptırmayacak. 2020 hedefimde olan o madalyayı ulkeme getirmek istiyorum. Adem Varlık: "2020’ye hazırlanıyoruz " Milli Takımlar Genel Koordinatoru Adem Varlık ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın onemine değinerek, "Yozgat'ta guzel musabakalar gecti. Liglerin her zaman milli takıma katkıları var, sıkletlerde rekabeti artırmak ve kaliteyi yakalamak icin. Burada da 2 gundur guzel ve cetin musabakalar izledik. İnşallah Turk sporuna ve gureşine faydalı olacak. Hedefimiz zaten butun musabakalardan sonra 2020 Olimpiyatlarına hazırlanmak. 2020 olimpiyatlarına giderken gureşcilerimizin performanslarını gormek. Milli takım hocalarımızda zaten takip ediyorlar, Turk gureşi inşallah daha iyiye gidiyor. 2016'da Rio'da 8 madalyadan 5'ini kazanmıştık, 2020'de de bunları artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kaynak İHA __________________