Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası'nın acılış toreni yapıldı. Kocaeli'nin Gebze ilcesinde bulunan Gebze Spor Salonu'nda duzenlenen acılışa FİLA delegesi Milan Markov, İtalya Gureş Federasyonu Genel Sekreteri Lucio Ganeva, Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Muzaffer Cintimar, Gebze Belediye Başkan Vekili Engin Guzel, Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve cok sayıda davetli katıldı. 21. kez duzenlenen organizasyonun acılış toreninde ulkelerin muzik eşliğinde toren alanına gelmelerinin ardından acılış konuşmaları yapıldı. Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Muzaffer Cintimar yaptığı konuşmada gureşin onemine değinerek, "Bugun burada son derece onemli bir organizasyona imza atılıyor. Bu onemli organizasyonun burada yapılmasını sağlayan Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Koşker'e teşekkurlerimi sunarım" dedi. Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise yaptığı acılış konuşmasında, "Bu yıl 21. kez gercekleştirdiğimiz Uluslararası Zafer Turnuvası'nda mucadele eden sporculara, hakem ve antrenorlere başarılar diliyorum. Bizleri Gebze'de misafir eden ve bu turnuvanın sponsoru olan Gebze Belediyesi'ne ve cok değerli başkanları Adnan Koşker'e teşekkurlerimi sunuyorum. Gebze'den Afrin'e ve Suriye'deki Mehmetciğimize selam olsun diyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Mehmetciğimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah Suriye'den zaferle donerler diyoruz. Hepinizi selamlıyorum" şeklinde konuştu. Gebze Belediye Başkan Vekili Engin Guzel ise yaptığı acıklamada, "Oncelikle atasporumuz dediğimiz gureş sporunun Gebze'de yapılıyor olması ve bu organizasyona sponsor olmamız bizleri cok mutlu etmiştir. Tabii ki sporu ve sporcuyu onemsiyoruz. Gencliğimizin onundeki en buyuk tehlike olan madde bağımlılığına karşı onların onune koyacağımız en iyi yolun spor olduğunu biliyoruz. Bu anlamda onemli adımlar atıyoruz. Buraya yurt ici ve yurt dışından gelen tum sporculara başarılar diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın bu organizasyona ve Turk gureşine desteklerinden dolayı Gebze Belediye Başkan Vekili Engin Guzel, FILA delegesi Milan Markov, İtalya Gureş Federasyonu Genel Sekreteri Lucio Ganeva, Gebze Genclik Hizmetleri ve Spor İlce Muduru eski gureşci Gokhan Yavaşer, Kocaeli Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Muzaffer Cintimar'a plaket takdim etti. 21. Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası'nda 3.'luk 5.'lik ve final maclarıyla surdurdu. Final maclarının ardından dereceye giren sporcuların listesi şu şekilde: -Serbest 48 kg- 1- Emirli Elhasan 2- Halil Gokdeniz 3- İsmail Mehmedovc Pomokov 3- Hamza Zopalı -Serbest 55 kg- 1- Nesirof Ebulfes 2- Marcell Budai Kovacs 3- Sait Baev Auez 3- Mazlum Akyol -Serbest 65 kg- 1- Turan Bayramof 2- Tolga Akyuz 3- Mikail Topal 3- Mogamed Abdulkadyrov -Grekoromen 48 kg- 1- Mihay Deniz 2- Barış Erbek 3- Seyfullah Kılıc 3- Deniz Demirov -Grekoromen 55 kg- 1- Phridon Abuladze 2- Mert İlbars 3- Seyitcan Beytekin 3- Murat Abbasov -Grekoromen 65 kg- 1- Chkhikvadze Giorgi 2- Adem Sağlam 3- Nemsadeze Saba 3- Hadisov Ruslan -Kadınlar 43 kg- 1- Zehra Demirhan 2- Nazarova Shanana 3- Zerda Demir -Kadınlar 49 kg- 1- Bedriye Aksu 2- Emine Cakmak 3- Cağla Yarım 3- Ahadova Seviny -Kadınlar 57 kg- 1- Birgul Sultanova 2- Elmas Celik 3- Stefania Ceballos 3- Tanya Teneva DHA __________________