Başpehlivan Kara, altın kemeri 5. kez kazanmak istiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Başpehlivan Kara, altın kemeri 5. kez kazanmak istiyor
-
07-10-2019, 00:11:11Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde 2004, 2007, 2008 ve 2016 başpehlivanı olma başarısı gosteren Ordulu Recep Kara, altın kemerin 5. kez sahibi olmayı hedefliyor. Ordulu başpehlivan Recep Kara, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde altın kemeri 5. kez kazanmak istiyor. Kırkpınar’da 2004, 2007, 2008 ve 2016 başpehlivanı olan Kara, Edirne Sarayici Er Meydanı’nda duzenlenecek 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri icin hazırlıklara başladı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde altın kemer hedefine ulaşmak icin calışan Kara, 5. kez aynı sevinci yaşamayı hedefliyor. Başpehlivan Kara, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nin temmuz ayının ilk haftasında gercekleştirileceğini soyledi. Kırkpınar’da Ordu Buyukşehir Belediyesi adına gureşeceğini belirten Kara, "Gecmiş yıllarda 4 kez altın kemer sevinci yaşamıştım. Bu yıl da aynı sevinci yaşamak istiyorum. Gecmişte elde ettiğim bilgi, birikim ve tecrubeyi inşallah sahaya yansıtarak sonuca ulaşmak istiyorum." dedi. Kırkpınar oncesi hazırlık kamplarının İstanbul’da gercekleştirildiğini, hazırlıkların cok zorlu gectiğini anlatan Kara, Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nin zamanı yaklaştıkca calışmalarını Ordu’nun 2 bin rakımlı Cambaşı ve Perşembe yaylalarında surdureceğini ifade etti. Kara, dort defa altın kemeri kazandığını, dort sefer ise finalde kaybettiğini anımsatarak, "Toplamda cumhuriyet tarihinde en fazla kursu yapan sporcular arasındayım. Şukurler olsun ki bugunleri gorduk. Bu işi cok seviyorum. Yaptığımız mesleğin zorluğunu da cok iyi biliyoruz. Sonucta calıştığımız icin başarı geliyor." diye konuştu. Kırkıpınar’da 21 yıldır gureştiğini dile getiren Kara, "Bu yıl 22. yılım olacak. Baş kategorisinde 14’uncu yılım oldu. Bu sporu 8 yaşından beri yapıyorum. Bakıldığında 28 yıldır da bu sporla ilgileniyorum. 36 yaşındayım ve artık kariyerimin de sonlarına yaklaştım. Bu işi zirvede noktalamak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Karadeniz-Akdeniz cekişmesi olur" Recep Kara, Kırkpınar’da zorlu rakipleri olduğuna dikkati cekerek, şunları kaydetti: "Baş kategorinde gureşen 70 pehlivan var. Bu pehlivanların hepsi birbirinden zorlu rakipler. Bakıldığı zaman şartlar da cok zorlaştı. Artık herkes bu işin bilimsel antrenmanını ve her turlu takviyesini yapıyor. Aynı zamanda kulup ve sporcu sayısı da her gecen yıl artıyor. Bu sene yine gecen yıllarda olduğu gibi Akdeniz-Karadeniz cekişmesi olur. Uzun yıllardır da bu boyle. Akdeniz Bolgesi’nde İsmail Balaban, Ali Gurbuz, Orhan Okulu ve Mehmet Yeşil Yeşil gibi gureşciler var. Bunun yanında yeni gureşciler mevcut. Karadeniz Bolgesi’nde de Serhat Balcı, Şaban Yılmaz, Abdullah Gungor ve Fatih Atlı gibi pehlivanlar var. İnşallah bu yıl Karadeniz yılı olacak. Temennimiz altın kemerin bu yıl Karadeniz’e gelmesidir." Başpehlivan Kara, Kırkpınar’da kendisinin yanı sıra Ordu Buyukşehir Belediyesini Serhat Balcı, Nedim Gurel ve Abdullah Gungor’un de en iyi şekilde temsil edeceğini sozlerine ekledi. AA __________________