Son iki Avrupa Gureş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Soner Demirtaş, Dağıstan’da unvanını korumaya calışacak. Milli gureşci Soner Demirtaş, ust uste 3. Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde duzenlenecek şampiyonada Soner Demirtaş, Taha Akgul ile Serbest Milli Takımı’nın tecrubeli ismini oluşturacak. Dağıstan’daki organizasyona serbest stil 74 kiloda son iki yılın şampiyonu olarak katılacak milli gureşci, unvanını korumaya calışacak. Soner, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sıklet sayısının 8’den 10’a cıkartıldığını, dolayısıyla yeni isimlerin milli takıma dahil edildiğini hatırlattı. Serbest Milli Takımı’nda ilk kez buyuklerde madalya mucadelesi verecek isimlerin bulunduğuna dikkati ceken Soner, "Yaşca bizden kucukler ama 23 yaş altında ve genclerde onemli başarılar elde etmiş isimler. İyi bir takımımız var. İnşallah, ulkemize yeni madalyalar kazandıracağız." ifadelerini kullandı. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda kursunun zirvesine cıkan milli gureşci, "Takımın en tecrubeli ismi Taha ile benim. Avrupa ve dunya şampiyonaları ile olimpiyatlarda madalyalarımız var. Şampiyona bu sene Dağıstan’da yapılacağı icin daha zorlu gececek. Cunku gureşin iyi, guclu olduğu bir yer. Seyirci baskısı olacak." değerlendirmesinde bulundu. Olimpiyat ve dunya ucuncusu Soner Demirtaş, guzel bir hazırlık donemi gecirdiklerini vurgulayarak, hedeflerine ilişkin şunları soyledi: "Dunya Şampiyonası sonrası calışmalara hic ara vermedik. Almanya liglerinde 3 ay yarıştım. Diğer arkadaşlarımız da ligler, turnuvalar olsun surekli yarışma halindeydi. Hedefim, ust uste 3. kez Avrupa şampiyonu olmak. Alt sıkletlerde ust uste şampiyon olmak biraz zor ama bunu başarmaya calışacağım. En zorlu sıkletlerin birinde yarışıyorum. Ancak hedefim yine Avrupa şampiyonu olmak. Onun icin calıştım." - Takım halinde hedef ilk 3 Ocak ayında meniskus operasyonu gecirdiğine değinen Soner Demirtaş, son durumu hakkında da bilgi verdi. Avrupa Şampiyonası’nı kacırmadığı icin mutlu olduğunu dile getiren Soner, "Tam duzelemedim. Eksikliklerimi gidermeye calışıyorum. Hazır olabildiğim kadar hazır olup yarışacağım." değerlendirmesini yaptı. Soner, takım halinde de kursuyu hedeflediklerinin altını cizerek, "Zaten her zaman ilk 3 icindeyiz. Yine takım halinde başarılı olmayı amaclıyoruz. Bu sene de ilk 3’te yer almak istiyoruz. İnşallah her şey guzel, gonlumuzce olur." diye konuştu. AA __________________