Taha Akgul rekor peşinde
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Taha Akgul rekor peşinde
-
07-10-2019, 00:10:45Olimpiyat şampiyonu mili gureşci Taha Akgul, "Zorlu bir Avrupa Şampiyonası olacak. Cunku şampiyona Dağıstan'da yapılacak. Dağıstan gureşin ekolu, seyirci baskısı olacak. Olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, 6. kez Avrupa şampiyonu olarak serbest stilde kendisine ait rekoru geliştirmeye calışacak. Taha, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti'nde 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde duzenlenecek Avrupa Gureş Şampiyonası oncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda Turkiye'yi temsil edecek Taha, sıklet sayısının 8'den 10'a cıkarıldığını belirterek, "Kurallar değişti, sıkletler arttı. Herkesin madalya şansı daha da arttı. Rakipler sıkletlere dağılacak ama ağır sıklette bir değişiklik olmayacak. Cunku ağır sıkletteki rakiplerimizin zaten bir alt kiloya inme şansı yok. O yuzden rakiplerimiz yine aynı olacak. Zorlu Gurcu, Rus ve Azerbaycanlı rakiplerimiz var." diye konuştu. Milli gureşci, şampiyonanın gureşin buyuk ilgi gorduğu Dağıstan'da yapılacağını hatırlatarak, seyirci baskısına işaret etti. Zorlu bir Avrupa Şampiyonası olacak." diyen olimpiyat, dunya ve Avrupa şampiyonu Taha, "Cunku şampiyona Dağıstan'da yapılacak. Dağıstan gureşin ekolu, seyirci baskısı olacak. Bu faktorleri dikkate alarak Avrupa şampiyonluğu icin en iyi şekilde hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı. "Hedefim 6. kez Avrupa şampiyonu olmak" Kariyerinde 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha, Dağıstan'da bircok kez gureştiğini ve bunun kendisine avantaj sağlayacağını vurgulayarak, şunları soyledi: Oradaki atmosfere alışığım. Hedefim, 6. kez Avrupa şampiyonu olmak. Serbest stilde bana ait olan rekoru geliştirmek istiyorum. Yaşar Doğu ve Mahmut Demir'in 3'er şampiyonlukları vardı. Ben 5 kez şampiyon oldum. Rekorumu geliştirmek icin calışıyorum. Dunya Şampiyonası'nın ardından hic ara vermedim. ABD'de ikili kamp yaptım. Elmadağ'da takım arkadaşlarımızla yaptığımız kamp da iyi gidiyor, moraller yerinde. "Olimpiyat kadrosu oluşuyor" Taha Akgul, serbest stilde Avrupa Şampiyonası'nda buyuklerde ilk kez gureşecek 4 milli sporcunun bulunduğuna dikkati cekerek, "Genc bir ekibimiz var. Yeni bir takımız. Olimpiyat kadrosu oluşuyor." dedi. Genc sporculara destek olduklarını dile getiren olimpiyat şampiyonu milli gureşci, şunları kaydetti: Yeni arkadaşlarımız Avrupa Şampiyonası'nda tecrube kazanacaklar. İlk kez katılacakları icin stres yaşayabilirler ama kadroda ben, Soner (Demirtaş) gibi tecrubeli isimlerin olması onlara moral oluyor. Elimizden geldiği kadar onlara psikolojik anlamda destek olmaya calışıyoruz. İnşallah, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Serbest Milli Takımı yine başarılı olacak. Cunku rezerv kadromuz gercekten iyi. 7-8 senedir her zaman başarılı olduk. Bunu da 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yine gostereceğiz. İHA __________________