Rıza Kayaalp Hamza Yerlikaya'yı yakalamak istiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp Hamza Yerlikaya'yı yakalamak istiyor
-
07-10-2019, 00:10:16Milli gureşci Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak Hamza Yerlikaya’nın rekoruna ortak olmayı hedefliyor. Milli gureşci Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonu olarak Hamza Yerlikaya’nın rekorunu egale etmeye calışacak. Olimpiyat ikincisi milli gureşci Rıza, ust uste 7, toplamda ise 8. kez Avrupa şampiyonu olmak icin Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde mindere cıkacak. Kaspiysk kentinde yarın başlayacak organizasyonda grekoromen stil 130 kiloda Turkiye’yi temsil edecek Rıza, kursunun zirvesinde yer alması durumunda "Asrın gureşcisi" unvanına sahip Hamza Yerlikaya’nın şampiyonluk sayısını yakalayacak. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı gorevini surduren Yerlikaya, 8 birincilikle şampiyona tarihinde en fazla altın madalya kazanan Turk sporcu konumunda bulunuyor. Rıza: "10 şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum" Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gureşin yoğun ilgi gorduğu Dağıstan’da ilk kez bir şampiyonaya katılacağını belirterek, seyirci baskısından cekinmediğini ifade etti. Sonucta aynı rakiplerle karşılaşacağına işaret eden milli gureşci, "Aksine dolu tribunler onunde gureşmeyi seviyorum. Daha iyi motive oluyorum. Zaten grekoromende butun Avrupa şampiyonaları zorlu geciyor. Burada da aynı zorluk olacaktır. Buyuk bir sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum." dedi. Avrupa şampiyonalarında 8 kez final yapan ve bunların 7’sinden şampiyonlukla ayrılan Rıza, "Bu şampiyona benim acımdan ayrı bir onem taşıyor. 8. kez Avrupa şampiyonu olmak icin mindere cıkacağım. Şampiyon olursam Hamza ağabeyin rekoruna ortak olacağım. Avrupa şampiyonalarında 10 şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum. 2020’ye kadar 10 parmağımın 10’unu da dolduracağıma inanıyorum." diye konuştu. Milli sporcu, gureş gibi fizik gucune dayalı bir branşta elde ettiği şampiyonluklarla onemli bir başarı yakaladığını vurgulayarak, "Ust uste 9. finalime cıkacağıma ve şampiyon olacağıma inanıyorum. Finalde bir kez yenildim, onu da hakemlerin yuzunden kaybetmiştim. Bu başarıyı elde etmek icin devamlı formda olmanız gerekiyor. Gercekten onemli bir istatistiğe ulaştım. İnşallah boyle devam eder. Asıl amacım tabii ki 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. Bunun icin de cok calışıyorum." değerlendirmesinde bulundu. Gureşteki kural değişikliklerine değinen Rıza, "Değişiklik benim icin iyi oldu. Yer gureşime guveniyorum. Yerde sayı tuşu yapma, macı erken bitirme ihtimalimiz yuksek." şeklinde goruş belirtti. Rıza Kayaalp, Avrupa Şampiyonası’nda grekoromen stilde takım halinde en az 3-4 madalya beklediklerini kaydetti. Teknik direktor Bora: "İddialıyız" Grekoromen Gureş Milli Takımı Teknik Direktoru Salih Bora ise Avrupa Şampiyonası oncesi iyi bir hazırlık sureci gecirdiklerinin altını cizdi. Olimpiyat yaklaştıkca şampiyonalarda zorluk oranının artığına dikkati ceken Bora, "Bundan sonra yapılacak Avrupa ve dunya şampiyonalarında sporcularımız, olimpiyatlardaki muhtemel rakipleriyle gureşecek. Dağıstan’da cocuklara guveniyorum. İyi hazırlandık, iddialıyız. Madalyaları kazanacağız." diye konuştu. Seyirci baskısının kendilerini endişelendirmediğini dile getiren Bora, şunları soyledi: "Gureşin on plana cıktığı Rusya, İran, Azerbaycan ve Turkiye’de seyirci baskısı zaten hep oluyor. Sporcularımız, bu baskının uzerinden gelebilecek kapasitede. Ruslar gecen yıl birinci cıkaramadı. Ulkelerinde birinci cıkarmak icin cabalayacaklar. Ev sahibi avantajını da kullanmaya calışacaklar. Sporcularımıza gereken uyarıları yaptık, artık soz onlarda. İnşallah başarılı olacağız." Gazeteler __________________