Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 65 kiloda Selahattin Kılıcsallayan, bronz madalya kazandı. Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 65 kiloda Selahattin Kılıcsallayan, bronz madalya kazandı. İlk kez Avrupa Şampiyonası’nda mucadele eden Selahattin, bronz madalya macında son Avrupa ucuncusu Slovenyalı David Habat ile karşılaştı. Cekişmeli gecen musabakayı 5-1 geriye duşmesine rağmen 8-7 kazanan Selahattin, Avrupa şampiyonalarında ilk madalyasını elde etti. Turk sporcu, madalya sevincini minderde Turk bayrağıyla tur atarak yaşadı. Milli gureşci Selahattin, karşılaşmanın ardından AA muhabirine yaptığı acıklamada, buyuklerde ilk kez gureştiğini belirterek, "Daha once genclerde dunya ve Avrupa şampiyonu olmuştum ama buyukler cok farklı. İnandık, iyi bir hazırlık donemi gecirdik. Cok iyi calıştım. Hedefim şampiyonluktu ama bronz madalya aldım. Cok şukur, madalyanın kotusu olmaz. İnşallah, bundan sonraki şampiyonalarda altın madalya kazanırım." ifadelerini kullandı. İlk turda Belaruslu Viktar Serada’yı 6-1 yenen Selahattin Kılıcsallayan, ceyrek finalde Azerbaycanlı Haji Aliyev’e mağlup olmuştu. Selahattin, Azerbaycanlı gureşcinin finale yukselmesiyle cıktığı repesaj macında Avusturyalı Gabriel Janatsch’ı sayı tuşuyla yenmişti. Serbest stil 65 kiloda Azerbaycanlı Haji Aliyev Avrupa şampiyonu olurken, Rus Ilias Bekbulatov gumuş madalyada kaldı. Diğer bronz madalyayı ise Gurcu Vladimer Khinchegashvili aldı. 57 kiloda da altın madalya Azerbaycan’a gitti Milli sporcu Ahmet Peker’in derece elde edemediği 57 kiloda da bir diğer Azerbaycanlı gureşci Giorgi Edisherashvili, şampiyonluk sevinci yaşadı. Ev sahibi Rusya’dan Zavur Uguev gumuş madalyayı boynuna takarken, ucunculuk kursusune Sırp Stevan Andria Micic ve Belaruslu Uladzislau Andreyeu cıktı. Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Selahattin Kılıcsallayan'dan bronz madalya