Şanlıurfa'da duzenlenen Turkiye Okullararası 13-14 Yaş Serbest Gureş Şampiyonası'nda 66 kiloda birinci olan Uşak Ozel Uftade Lisesi oğrencisi İsmail Sayan, Vali Kayhan Kavas tarafından altınla odullendirildi. Turkiye şampiyonu genc gureşciyi makamında kabul eden Vali Kavas, sporcuyu tebrik ederek, kendisine bir altın kalem hediye etti. Oğrencilerin sporla uğraşmasının cok faydalı olacağını, kendisininde her fırsatı sporun ceşitli dallarıyla değerlendirdiğini belirten Kavas, "Aslında herkesin sporu bir yaşam bicimi olarak kabul etmesi ve sağlıklı yaşam icin spor yapması cok onemli." dedi. İsmail Sayan ise, "Duzenli bir antrenman programı uygulayarak hazırlandım. Bize hem eğitim hem de spor yaşantımızda her turlu desteği veren okul yonetimine teşekkur ediyorum." şeklinde konuştu. Ozel Uftade Lisesi Beden Eğitimi oğretmeni ve gureş antrenoru Halil Madak da, "Dunya spor arenasında ulkemizi en iyi şekilde temsil eden, Turk'un gucunu ve millî aşkını gosteren gureş sporuna sahip cıkmaktan mutluyuz." ifadelerini kullandı. (CİHAN) __________________