Canakkale'nin Kepez beldesinde duzenlenen, ''41. Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan gureşlerinde Yunan iş adamı Anestis Milonays 70 Bin TL ile gureş ağası oldu. Ağalık Yunanistan'a gitti. NTV Spor ve Ajanslar Guncelleme: 23:22 TSİ 19 Mayıs. 2009 Salı CANAKKALE - Kepez Belediye Başkanlığı tarafından belde stadında duzenlenen ''41. Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan Gureşleri''ne, Turkiye'nin ceşitli bolgelerinden yaklaşık 170 gureşci katıldı. Gureşlerde, ağalık icin yapılan acık artırmaya katılan Yunanistanlı iş adamı Anestis Milonays 70 bin TL ile bu yıl ki ağalığı kazandı. Acık artırmanın sona ermesiyle eski ağa Burhan Uneş, Belediye Başkanı Dr. Omer Faruk Mutan ile yeni ağa Anestis Milonays, davul zurna eşliğinde gureş sahası icinde tur attı. Turun ardından eski ağa Uneş'in geleneksel ağa kıyafetlerini giydirdiği Milonays'a, Belediye Başkanı Mutan, ağalık kupasını verdi. Belediye Başkanı Mutan, yaptığı konuşmada, kureselleşen dunyada kardeşliğin ve barışın denizi olan Ege'nin iki karşı ucunda Turkiye ile Yunanistan'ın iki dost ulke olduğunu soyledi. Milonays'ın ağalığı kazanmasıyla artık Kepezli olduğunu belirten Mutan, ''İki dost insan olarak buradan dunya barışı icin sesleniyoruz'' dedi. Anestis Milonays ise yağlı pehlivan gureşlerine eskiden bu yana ilgisi olduğunu ifade ederek, ''Dr. Omer Faruk Mutan, benim cok iyi arkadaşım. Kendisinin davetiyle Kepez'e geldim. Cok guzel gureşler izledim. Ağalığı kazandığım icin de oldukca mutluyum. Gelecek yıl yine Kepez'de olacağım'' diye konuştu. NTV __________________