Recep Kara iddialı! 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri Başpehlivanı Recep Kara, hedefinin bu yıl da başpehlivanlığı kazanarak, statu gereği ust uste 3'uncu kez başpehlivan olanlara verilen altın kemere uzanmak olduğunu soyledi. Kara, yaptığı acıklamada, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'ne cok iyi hazırlandığını belirtti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'ne kısa bir sure kaldığını anlatan Kara, şoyle konuştu: ''Kırkpınar başpehlivanı olarak altın kemeri kazanmak istiyorum. Calışmalarımı aralıksız surduruyorum. Şu anda Amasya'da kampta bulunuyorum. Yağlı gureş antrenmanları ve koşu yaparak Kırkpınar'a hazırlanıyorum. Bu yıl altın kemeri istiyorum. Altın kemeri almak icin yarışacağım. 60 tane başpehlivan var. Benim icin hepsi onemli rakip. Altın kemeri kazanmak icin elimden geleni yapacağım.'' Er Meydanı'nda yapılmak istenen sumo gosteri gureşlerinin Turkiye'de olduğu kadar dunya kamuoyununda dikkatini cekeceğini ifade eden Kara, cayırda gosteri amaclı sumo gureşi yapılmasının Kırkpınar'ın tanıtımı acısından onemli olduğunu belirtti. Sumocuların ayrı bir ulkenin tarihi sporunu yaptıklarını anlatan Kara, şunları kaydetti: ''Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde gosteri amaclı da olsa yapılacak sumo gureşleri iki geleneğin buluşması acısından guzel bir dayanışma. Tarihi bir karşılaşma olur, butun dunya bunu izler, guzel bir duşunce. Kırkpınar sahasında başka bir ulkenin tarihi sporunun yapılması gosteri de olsa guzellik katar.'' kaynak : ajansspor __________________