Rıza Kayaalp: Gureşin dunya efsaneleri arasında yer almak istiyorum
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp: Gureşin dunya efsaneleri arasında yer almak istiyorum
-
07-10-2019, 00:05:59Rusya’da duzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ust uste 7, toplamda 8. altın madalyasını kazanan milli gureşci Rıza Kayaalp, gureşte dunya efsaneleri arasında yer almak istediğini soyledi. Dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Rıza, Avrupa Gureş Şampiyonası sonrasında Anadolu Ajansı’nı ziyaret etti. Şampiyonanın kendisi acısından guzel gectiğini belirten 28 yaşındaki milli sporcu, "2017 senesini dunya ve Avrupa şampiyonu olarak kapattım. 2018 yılını da Avrupa şampiyonluğuyla actım. Onumuzde Dunya Şampiyonası var. İnşallah orada da şampiyon olmak istiyorum. Hedeflerimi gercekleştirmeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı. Yaşının henuz genc sayılabileceğini ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde 32-33 yaşına kadar minderde yer alabileceğini dile getiren Rıza, şoyle devam etti: "2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadar Avrupa ve dunya şampiyonalarında zirveye cıkmak, ulkeme şampiyonluk kazanarak donme arzusundayım. Duzenli yaşam ve duzenli beslenme sayesinde formumu koruyarak yoluma devam ediyorum. Bu Avrupa Şampiyonası, benim icin zor gecti sayılmaz. Belki rakiplerimi daha kolay yenebilirdim ama ilk macta yaşadığım sakatlık nedeniyle biraz kontrollu gureştim. Onemli olan şampiyon olmaktı. 8. Avrupa şampiyonluğunu kazandım. 9 yıldır da ust uste final yapıyorum." Grekoromen stil gureşin zorluğuna değinen milli sporcu, "Grekoromen gureş gibi zor bir kategoride ust uste bu kadar final yapmak ve şampiyon olmak kolay değil. Bu istikrarı sağlamak ve calışma temposunu korumak insanın kafasında olacak. İnsan, bilincaltına başarıyı yerleştirecek. Bunların hepsi bende var. Calışmalarıma devam ediyorum ve başarılar da art arda gelmeye devam ediyor. Bundan sonra da inşallah aynen devam edecek. Gureşin dunya efsaneleri arasında yer almak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Olene kadar uzuntusunu yaşarım" Rıza Kayaalp, efsaneler arasına girebilme yolunda tek eksiğinin olimpiyat altın madalyası olduğunun altını cizerek, "Ya bu olimpiyatlarda altın madalya kazanırım ya da olene kadar uzuntusunu yaşarım." dedi. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na kadar ikişer Avrupa ve Dunya Şampiyonası olduğunu hatırlatan milli gureşci, şunları soyledi: "Bunların yanı sıra olimpiyatta da altın madalya kazanırsam, efsane olma yolunda sağlam bir adım atmış olacağım. Gureşte bu denli başarıları kazanmak zor ancak bunu başarabileceğime inanıyorum. Bu saatten sonra tek hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. Başarılarımı taclandıracak yer orası. Bu azimle devam edeceğim. 4 yıl seferberlik demiştim, 2 yıl daha kendime iyi bakacağım, yaşantıma dikkat edeceğim. Olimpiyatlara iki yıl gibi kısa bir sure kaldı. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğim." "Turk gureş tarihinin rekorunu kırdık" Kayaalp, Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda milli takım olarak cok başarılı bir performans sergilediklerini anlattı. "Turk gureş tarihinin rekorunu kırdık." diyen Rıza, şu ifadeleri kullandı: "Alınan madalya sayısına gore cok başarılı bir şampiyona gecirdik. Kadınlarımız bu şampiyonada cok iyilerdi. 2 altın ve 3 bronz kazandılar ki bu tarihi bir başarı. Serbest stilde Taha Akgul ve Soner Demirtaş, yine madalya kazanan arkadaşlarımız oldu. Bunun yanı sıra bronz madalyalar da geldi. Tum kategoriler icin cok guzel ve verimli bir şampiyona oldu, ulkemiz bol madalya kazandı. Tum gureşci kardeşlerimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah aynı başarıları tekrar tekrar elde ederiz." "Gucumun zirvesinde olduğum yaşlardayım" Milli gureşci Rıza, "asrın gureşcisi" unvanı bulunan Hamza Yerlikaya ile aynı Avrupa şampiyonluğu sayısına ulaştığını hatırlatarak, "Gucumun zirvesinde olduğum yaşlardayım, bu nedenle Hamza ağabeyi gecebileceğime inanıyorum." dedi. Amacının herhangi bir rekor kırmak olmadığını, sadece kendi başarılarını artırarak spor hayatına devam etmek istediğini ifade eden Rıza, şunları kaydetti: "Bu duşuncelerle yola devam ediyorum. Bakarsınız 2024’e kadar devam eder, 12-13 Avrupa şampiyonluğu kazanırım. Onemli olan gureş yaptığın sure boyunca başarılı olabilmek, yaptığın işin hakkını verebilmek. Tek amacımız, ulkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek ve İstiklal Marşımızı okutabilmek. Bu niyetlerle yolumuza devam edersek, başarı gelir." AA __________________