Avrupa Gureş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Elif Jale Yeşilırmak, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda başarısını tekrarlamayı hedefliyor. Avrupa Gureş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Elif Jale Yeşilırmak, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda başarısını tekrarlamayı hedefliyor. Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde gecen hafta duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası’nda 59 kiloda altın madalya kazanan Rus asıllı milli gureşci Elif Jale Yeşilırmak, bu kez gozunu Japonya’nın başkenti Tokyo’da 2020’de duzenlenecek olimpiyat oyunlarına dikti. Kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra organizasyon tarihinde kadınlarda altın madalya kazanan ikinci milli gureşci unvanını elde eden Elif Jale, duygularını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı. - Genclere ornek oldu Kariyerinde elde ettiği ilk Avrupa şampiyonluğu nedeniyle cok sevincli olduğunu vurgulayan milli sporcu, "Altın madalya, bu sporda kazanılabilecek en guzel şeydir. Avrupa Şampiyonası’nda bunu elde ettiğim icin cok mutluyum. Turk gureş tarihine adımı yazdırdığım icin sevincliyim. Cok fazla cabanın ardından elde ettiğim odule değdi." dedi. Turkiye adına gureşmekten gurur duyduğunu belirten Elif Jale, "A Milli Takım’da yer almaktan cok mutluyum. Elde ettiğim başarılarla genc gureşcilere ornek olmak cok guzel bir duygu. Bu sayede milli takım arkadaşlarım da onemli şampiyonalarda altın madalya kazanabileceklerini gordu." diye konuştu. Elif Jale Yeşilırmak, Turkiye’de kadın gureşinin son donemde hızla geliştiğini ve Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen derecelerin bu durumu percinlediğini de vurguladı. - "Ailemi 3 ay goremedim" Son şampiyonaya hazırlık surecini anlatan milli sporcu, "Ailenizden uzun sure uzak kalmak kolay bir şey değil. Avrupa Şampiyonası oncesi 3 ay onları goremedim. Bircok iyi gureşciyi yenebileceğimi biliyordum. Rusya’nın Kaspiysk kentindeki şampiyonaya katılmadan once oz guvenim cok yuksekti ve maclara daha cıkmadan altın madalya alacağımdan neredeyse emindim. Cıkardığım başarılı musabakalar, hedefim icin yeterli oldu." değerlendirmesinde bulundu. Elif Jale, Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyaya ulaşmak icin icin yoğun caba harcadığının altını cizerek, "Zirveye cıkmak icin, minderin uzerinde binlerce saat calışmanız gerekiyor. Fedakarlıklar yaparak elde edilen uzun sureli bu titiz calışmanın yanı sıra sizi destekleyen, kendini bu işe adamış bireylerin katkısı da başarı da onemli rol tutuyor." ifadelerini kullandı. Milli gureşci, antrenmanlarının bircoğunu Turkiye’de yapmasına rağmen ailesinin yurt dışında yaşaması nedeniyle zamanının onemli bir kısmını seyahate ayırmak zorunda kaldığını anlattı. - Sıradaki hedef olimpiyat şampiyonluğu Olimpiyatlara katılan ilk Turk kadın gureşci unvanına da sahip Elif Jale Yeşilırmak, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya hedeflediğini belirterek, şoyle konuştu: "En buyuk hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak. İyi bir performans sergileyebilmek icin oyunlar oncesinde oraya yerleşmeli ve calışabileceğim iyi bir partner bulmalıyım. Bu nedenle, farklı ulkelerde antrenman kamplarına katılıyorum. Bu da para ve zaman gerektiriyor. Eşim, antrenorum olduğu icin cok şanslıyım. Beni anlıyor ve hedeflerime ulaşmam icin yardımcı oluyor." Elif Jale, daha once Dunya Şampiyonalarında iki kez ucunculuk kursusune cıkarken, Avrupa Şampiyonalarında ise biri Rusya adına olmak uzere uc bronz madalya kazanmıştı. AA __________________