Avrupa ve Dunya Şampiyonu Milli Gureşci Rıza Kayaalp, "8 kez Avrupa Şampiyonu oldum. 3 kez dunya şampiyonu oldum. Bir tek olimpiyat şampiyonluğum eksik. İnşallah Allah bize o gunleri de nasip eder 2020 Tokyo Olimpiyatlarında altın madalyayı kazanmış olurum" dedi. Avrupa ve Dunya Şampiyonu Milli Gureşci Rıza Kayaalp, Esenyurt Belediyesi tarafından gercekleştirilen iftar yemeğinde binlerce sporcuyla bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi tarafından ilcede bulunan sporcu ve ailelerine Turgut Ozal Stadyumu’nda iftar programı duzenlendi. İftar programına Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Avrupa ve Dunya Şampiyonu Milli Gureşci Rıza Kayaalp ve cok sayıda sporcu katıldı. İftar programından once Rıza Kayaalp ile Başkan Alatepe Esenyurt Belediyesi'nde bir araya geldi. Burada Kayaalp Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'ye milli formayı hediye etti. Ardından Başkan Alatepe ve Rıza Kayaalp Turgut Ozal Stadyumu'ndaki iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Mili Gureşci Rıza Kayaalp, "Ulkemize bircok dalda madalyalar kazandıracaklar. Zaten boyle boyle oluyor. Biz de aynı durumdaydık. Koydeydik ve oradan gureşe başladık. Şimdi goruyorsunuz, 8 kez Avrupa şampiyonu oldum. 3 kez dunya şampiyonu oldum. Olimpiyatlarda da iki kez madalya kazandım. Bir tek olimpiyat şampiyonluğum eksik. İnşallah Allah bize o gunleri de nasip eder. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında altın madalyayı kazanmış olurum. Neden bu genclerimizin de arasından şampiyonlar cıkmasın" şeklinde konuştu. Ali Murat Alatepe: "Amacımız buradan Rıza Kayaalp'ler cıkarmak" Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de Esenyurt'ta cok sayıda noktada binlerce kişiye iftar verdiklerini soyleyerek, "Amacımız buradan Rıza Kayaalp’ler cıkarmak, başarılı sporcular cıkarmak, şampiyonlar yetiştirmek, şampiyon takımlar cıkarmak. Esenyurt’un yapısı ve tesislerimiz buna uygun. Yaklaşık olarak 35 tesiste 150 eğitimcimiz, 150 de personelimizle beraber hizmet veriyoruz. Okullardaki spor salonlarını da kullanıyoruz. Yani 100’e yakın tesisimiz var diyebiliriz. Esenyurt’un nufusu da buna uygun. Yapıyoruz ve calışıyoruz" acıklamasını yaptı. Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi dua ederek, iftarını actı. İHA __________________