Avrupa Gureş Şampiyonası’nda buyuklerde tarihi bir başarı elde eden Turkiye, bu kez 23 yaş altında madalya mucadelesi verecek. Avrupa Gureş Şampiyonası’nda buyuklerde tarih yazan Turkiye, aynı başarısını 23 yaş altında surdurmeye calışacak. Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Ozerk Cumhuriyeti’nde buyuklerde gercekleştirilen şampiyonada 13 madalya kazanarak tarihi bir başarı elde eden Turkiye, bu kez genc gureşcilerle Avrupa arenasında sahne alacak. 23 Yaş Altı Avrupa Gureş Şampiyonası 4-10 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Ev sahipliği avantajını kullanmaya calışacak serbest gureşciler, AA muhabirine yaptıkları acıklamada, takım halinde şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediklerini soyledi. Genclerde Avrupa ve dunya şampiyonluğu bulunan milli gureşci Enes Uslu, "Hedefim artık cok daha buyuk. Hem 23 yaş altında hem de buyuklerde ulkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." dedi. 23 yaş altında bu yıl Turkiye şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandığını dile getiren Enes, "Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandık. İnşallah şampiyonluk nasip olur. Seyircimizin onunde ay-yıldızlığı bayrağımızı yeniden gondere cektirip, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Bu bizim icin en buyuk onur." diye konuştu. İstanbul’da erkekler serbest stil 70 kiloda mindere cıkacak Enes, buyukler kategorisinde de milli takıma girmeyi arzuladığını vurgulayarak, "Soner Demirtaş, Taha Akgul gibi şampiyon ağabeylerimizle kamp yapıyoruz. Şampiyon olmalarının en buyuk sebebi cok calışmaları. Biz de onları ornek alıyoruz. İnşallah onlar gibi şampiyon oluruz." şeklinde goruş belirtti. Gureşe başlama hikayesini de anlatan Enes, kendisini bu spora yonlendiren babasının hayalini gercekleştirdiğini belirterek, şoyle konuştu: "Babam da gureşci olmak istemiş. Ancak bu hayalini gercekleştirme fırsatını bulamamış. Bunun uzerine beni gureşle tanıştırdı. Herkes gibi eskiden futboldan daha cok hoşlanıyordum ama zamanla gureşi sevdim. Arkadaşlarım dışarıda oynarken, ben surekli antrenman yapıyordum. Bu ilk başta sıkıcı geliyordu. Kucukken gureşi bırakmayı dahi duşunmuştum ama başarılar geldikce iyi ki gureşci olmuşum diyorum. 2015’te İstanbul’da duzenlenen Gencler Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandım. Şampiyonluğumu bana gureşi sevdiren babama armağan ettim. İnşallah babamı yine sevindiririm." - Muhammet altın madalyaya talip Serbest stil 74 kiloda Turkiye’yi temsil edecek Muhammet Akdeniz, "Gecen yıl 23 Yaş Altı Dunya Şampiyonası’nda ucuncu olmuştum. İstanbul’da şampiyonluğu hedefliyorum. Evimizde altın madalya kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı. İyi bir hazırlık donemi gecirdiklerini vurgulayan Muhammet, "Takım halinde de şampiyonluğu amaclıyoruz. Buradaki tum sporcuların amacı 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılıp madalya almak. Onumuzde bize cok iyi ornek olan ağabeylerimiz var. İnşallah, Turk gureşinin başarısı 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da devam eder." değerlendirmesinde bulundu. Muhammet, altyapıda cok sayıda yetenekli gureşcilerin bulunduğuna işaret ederek, Turk gureşindeki başarının gelecekte de devam edeceğini kaydetti. - Taha’yı ornek alıyor Serbest stil 125 kiloda gureşecek Huseyin Civelek ise 2016’dan sonra yeniden milli takıma girmenin mutluluğunu yaşadığını soyledi. Cok calıştığını ve bunun sonucunda milli takıma girmeyi başardığını belirten Huseyin, "2016’da gencler Avrupa ve dunya şampiyonalarına katılmıştım. Avrupa Şampiyonası’nda ikinci, Dunya Şampiyonası’nda ise ucuncu olmuştum. Evimizde ulkemi en iyi şekilde temsil etmeye calışacağım." şeklinde konuştu. Kilosunda buyuklerde olimpiyat, dunya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgul’u ornek alan milli gureşci, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda takım halindeki hedefleriyle ilgili şunları kaydetti: "Turk gureşi son 4-5 senedir ozellikle serbest stilde buyuk bir ivme yakaladı. Yıldızlar, gencler, buyukler olsun takım halinde hep ilk 3’te yer aldık. Biz de en iyi şekilde ulkemizi temsil edeceğiz. Ucunculuk kurtarmaz. İnşallah evimizde şampiyon olacağız." AA __________________