Liseli gureşcinin buyuk hedefi
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Liseli gureşcinin buyuk hedefi
-
07-10-2019, 00:05:03Kendisine milli gureşciler Rıza Kayaalp ve Taha Akgul’u ornek alan ve iki yıl gibi kısa bir surede Turkiye birinciliği elde eden Fatih Uşar’ın hedefi Avrupa ve dunya şampiyonu olmak. Bitlis’te arkadaşlarının tavsiyesi uzerine gureşe başlayarak kendisine milli gureşcileri ornek alan Fatih Uşar, Turkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa ve dunya şampiyonluğunu hedefliyor. İki yıl once gureşle tanışan ve 1-6 Nisan’da Mardin’deki Okullararası Bolge Gureş Musabakaları’nda birinci olan Ziya Eren Spor Lisesi 11. sınıf oğrencisi 16 yaşındaki Fatih, 1-6 Mayıs tarihlerinde de Bursa’da yapılan Liselerarası Turkiye Gureş Şampiyonası’nda 46 kiloda A kategoride rakiplerini yenerek Turkiye şampiyonluğunu elde etti. Bitlis Spor Salonu’nda Gureş İl Temsilcisi ve Antrenoru Saki Tutkun’un gozetiminde antrenman ve ağırlık calışması yapan Fatih, aynı zamanda Rıza Kayaalp ve Taha Akgul’un videolarını izleyerek, milli gureşcilerin tekniklerini uyguluyor. Fatih, AA muhabirine yaptığı acıklamada, iki yıl once tanıştığı gureşte kendi sıkletinde iyi bir performans gostererek bolge birinciliği ile Turkiye şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti. Gureşe başladığı yıl yarışmalarda derece alamadığını ancak daha fazla calışarak ikinci yılında Turkiye şampiyonluğunu elde ettiğini anlatan Fatih, şoyle konuştu: "Şu an hedefim Avrupa ve dunya şampiyonluğu. Balkan şampiyonluğunu da hedefliyorum. Onumuzdeki macların tarihleri belli değil ancak kuluplere yerleşmeye ve kamplara gitmeye calışacağım. İyi bir yere gelmek icin calışmaya devam edeceğim. Arkadaşlarımın onerisi sayesinde gureşe başladım. Ardından Saki Tutkun hocamla yaptığım calışmalar sonucu bolge ve Turkiye birinciliğini elde ettim. Haftada 3 gun idman yapıyoruz. Sahada ve dağda da koşu ve ağırlık calışıyoruz. Allah nasip ederse iyi bir gureşci olmayı hedefliyorum." - Tutkun: "Kayaalp ve Akgul’un tekniklerini deniyorum" Genc gureşci, 4 kardeş olduklarını ve iyi bir yere gelmesi icin ailesinin her zaman kendisine destek olduğunu ifade etti. Antrenmanlarda milli sporcuların teknikleri denediğini anlatan Fatih, "Onlardan cok etkilendim. Yaptıkları hareketlerden dolayı onlara ozenirdim. Saki hocamdan cok yardım aldım. İki yıl icinde buyuk bir başarı elde ettim. O başarıdan sonra Rıza Kayaalp ve Taha Akgul gibi sporcu olmak, dunya ve Avrupa’da başarılar elde etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. Saki Tutkun ise 2005 yılından bu yana faal olarak gorev yaptığını ve Fatih’i de iki yıl once keşfettiklerini vurguladı. Tutkun ile ozellikle dağ koşusu ve nefes calışmaları yaptıklarını dile getiren Tutkun, şoyle konuştu: "Bursa’daki yarışmaya katıldık. Sporcumuz kendi sıkletinde iyi bir performans sergileyerek 46 kiloda final dahil sayı ve puan vermeden ilk devrede rakiplerini yenerek Turkiye şampiyonu oldu. Bitlis’te boyle bir sporcunun şampiyon olması federasyon yetkililerinin de dikkatini cekti. Fatih’i, yıldızlar, Avrupa, Dunya ve Balkan şampiyonalarının hazırlık kamplarına yazdırıp oralarda değerlendireceğiz. Milli takım antrenorleri bunu değerlendirecek. Sıkletinde ustun performans gosterip başarılı olursa, Avrupa ve dunyada şampiyonalarında madalya alacağına inanıyorum." AA __________________