Buse Tosun altın madalya kazandı
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Buse Tosun altın madalya kazandı
-
07-10-2019, 00:04:17İstanbul’da duzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Gureş Şampiyonası’nda milli sporcu Buse Tosun, altın madalya kazandı. İstanbul’da duzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Gureş Şampiyonası’nda milli sporcu Buse Tosun, altın madalya kazandı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde gercekleştirilen organizasyonun 4. gununde kadınlar 50, 55, 59, 68 ve 76 kiloda final karşılaşmaları yapıldı. Şampiyonada kadınlar 68 kilo finalinde Buse Tosun, Rus Khanum Velieva ile karşılaştı. Buyuklerde Avrupa ucunculuğu bulunan Buse, cekişmeli gecen musabakada rakibini 6-5 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Madalya toreninin ardından AA muhabirine acıklamalarda bulunan Buse, şampiyonluktan dolayı cok mutlu olduğunu belirterek, "Gecen yıl yaşadığım sakatlıklardan dolayı istediğim başarıları elde edememiştim. 2018 yılı benim icin bir milat olsun istedim. Bu şampiyonaya cok iyi hazırlandım. Artık dunya şampiyonluğunu istiyorum. En buyuk hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Bunun icin cok calışacağım." ifadelerini kullandı. Kadınlar 50 kiloda mucadele eden Evin Demirhan, finalde Ukraynalı Oksana Livach ile karşılaştı. Buyuklerde Avrupa ve dunya ucunculuğu yaşayan Evin, karşılaşmayı 5-2 kaybederek gumuş madalyayla yetinmek zorunda kaldı. Turkiye’yi kadınlar 55 kiloda temsil eden Elif Yanık ise bronz madalya macında Jeannie Kessler ile karşı karşıya geldi. Avusturyalı rakibini sayı tuşuyla 10-0 mağlup eden milli sporcu, bronz madalya elde etti. Yarının programı Organizasyonda yarın gunduz seasında serbest stil 57, 65, 70, 79 ve 97 kiloda eleme ve kadınlar 53, 57, 62, 65 ve 72 kiloda repesaj macları yapılacak. Serbest stilde 57, 65, 70, 79 ve 97 kiloda yapılacak yarı final musabakalarıyla surecek akşam seasında kadınlar 53, 57, 62, 65 ve 72 kiloda final maclarına cıkacak. İHA __________________