Yıldız milli gureşcilerin gozu dunya şampiyonluğunda
Spor Haberleri0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yıldız milli gureşcilerin gozu dunya şampiyonluğunda
-
07-10-2019, 00:03:46Yıldız Milli Serbest Gureş Takımı’nın sporcularından Hamza Alaca ve Muhammet Cavuş, 2-8 Temmuz’da Hırvatistan’da duzenlenecek Dunya Şampiyonası’ndan altın madalyayla donmeyi hedefliyor. Yıldız Milli Serbest Gureş Takımı’nın sporcularından Hamza Alaca ve Muhammet Cavuş, 2-8 Temmuz’da Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de duzenlenecek Dunya Şampiyonası’ndan altın madalyayla donmek istiyor. Bolu Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğunun Aladağ’da bulunan kamp eğitim merkezinde calışmalarını surduren Yıldız Milli Serbest Gureş Takımı’nın sporcularından Hamza Alaca ve Muhammet Cavuş, AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Dunya Şampiyonası’nda 60 kiloda mucadele edecek Hamza Alaca ve 71 kiloda mindere cıkacak Muhammet Cavuş, organizasyona gunde cift antrenmanla hazırlandıklarını soyledi. Katıldığı organizasyonlarda ceşitli yaş gruplarında 12 kez Turkiye şampiyonu olan, mayıs ayında Makedonya’da duzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda altın madalya elde eden Hamza Alaca, babasının izinden yuruyor. Gureşci olan babasına ozenerek bu spora başladığını anlatan Hamza Alaca, Dunya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak istediğini belirterek, "Calışmalarımız tum hızıyla devam ediyor. Bolu kampı kondisyona dayalı. Sonraki calışmalarımız teknik ve taktik ağırlıklı olacak. İnşallah hazır bir şekilde Dunya Şampiyonası’na gideceğiz." diye konuştu. Her gureşcinin olduğu gibi kendisinin de buyuk hedeflerinin bulunduğunu kaydeden 17 yaşındaki sporcu, "Hedefim gelecekte olimpiyat madalyasını kazanmak. Avrupa, dunya ve olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum." ifadelerini kullandı. - Muhammet Cavuş: "Dunya şampiyonu olmak istiyorum" Yaklaşık 7 yıldır gureştiğini anlatan 17 yaşındaki milli sporcu Muhammet Cavuş, Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda ucuncu olduğunu hatırlatarak, "Allah nasip ederse dunya şampiyonu olmak istiyorum. Daha sonraki hedefim de olimpiyatlar." şeklinde goruş belirtti. Muhammet Cavuş, şampiyonaya gunde 2, bazen de 3 antrenman yaparak hazırlandıklarını belirterek, zorlu rakiplere rağmen 71 kiloda dunya şampiyonu olacağına inandığını sozlerine ekledi. AA __________________