Burdurlu milli gureşci serbest stil Avrupa ikincisi Vahide Nur Gok (17), gozunu dunya şampiyonluğuna dikti. Gok, "İnşallah Temmuz ayındaki Dunya Şampiyonası ve Ekim ayında yapılacak Genclik Olimpiyatı'nda birinci olarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" dedi. İki yıl once gureşe başlayan lise ucuncu sınıf oğrencisi Vahide Nur Gok, 13- 21 Mayıs tarihleri arasında Makedonya'nın başkenti Uskup'te duzenlenen Yıldız Kadınlar Avrupa Gureş Şampiyonası'nda serbest stilde Belaruslu rakibi Kseniya Dzibuk'ya yenilerek Avrupa ikincisi oldu. Vahide Nur Gok, antrenoru Engin Bakay ile birlikte Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Orhan Kemerkaya'yı ziyaret etti. Gok'u tebrik eden ve Dunya Şampiyonasında başarılar dileyen Kemerkaya, "İlimiz sporcusu Vahide Nur Gok, Yıldız Kadınlar Gureş Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi oldu. Mudurluğumuz adına kendisini ve antrenorunu tebrik ettik. Sporcumuz Dunya Şampiyonası hazırlıklarına başlayacak. Dunya şampiyonluğu ile donmesini temenni ediyorum" dedi. Vahide Nur Gok, "İki yıl once atletizmle uğraşıyordum. Atletizmi bırakıp gureşe başladım. İki yıl once bir cok derece elde ettim. İnşallah Temmuz ayındaki Dunya Şampiyonası ve Ekim ayında yapılacak Genclik Olimpiyatı'nda birinci olarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu. Antrenoru Engin Bakay da Vahide Nur Gok'un ilk senesinde dereceler elde ettiğini ve hedeflerini daha da buyuttuklerini soyledi. Turkiye şampiyonu olan Gok'un milli takıma girdiğini vurgulayan Bakay, şoyle dedi: "Yarı final macında kolu sakatlandığı icin final macında pek varlık gosteremedi, Avrupa ikincisi oldu. Hedefimiz 3- 8 Temmuz tarihlerinde Hırvatistan'ın Zagreb kentinde yapılacak Dunya Şampiyonası'nda ve 12- 14 Ekim tarihleri arasında Arjantin'in Buenos Aires kentinde yapılacak olan Genclik Olimpiyatı'nda kursunun en ustune cıkmak. Vahide'nin gelecekte de buyuklerde dunya ve olimpiyat şampiyonluğuna ulaşacağına inanıyorum." Vahide Nur Gok, 22 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de Dunya Şampiyonası'na hazırlık kampına katılacak ve oradan Hırvatistan'ın Zagreb kentine gecerek Dunya Şampiyonası'nda milli formayla mucadele edecek. Vahide Nur Gok, Arjantin'de yapılacak Genclik Olimpiyatı'na Turkiye'den katılacak iki sporcudan biri olacak. AA __________________