Milli gureşci Selahattin Kılıcsallayan iddialı geliyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli gureşci Selahattin Kılıcsallayan iddialı geliyor
-
07-10-2019, 00:03:32Buyukler kategorisinde ilk kez mucadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda ucuncu olan milli gureşci Selahattin Kılıcsallayan’ın yeni hedefi, Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanmak. Buyukler kategorisinde ilk kez mucadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda ucuncu olan milli gureşci Selahattin Kılıcsallayan’ın yeni hedefi, Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanmak. İspanya’nın Tarragona kentinde 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde duzenlenecek 18. Akdeniz Oyunları’nda mindere cıkacak milli gureşci Selahattin Kılıcsallayan, AA muhabirine iddialı acıklamalarda bulundu. Selahattin, Dağıstan’da gercekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 65 kiloda bronz madalya kazandığını hatırlatarak, "Buyuklerde ilk kez katıldığım Avrupa Şampiyonası’nda ucuncu oldum. Sırada Akdeniz Oyunları var. Şampiyonluğu hedefliyorum." dedi. Avrupa Şampiyonası’nda ucunculuk macında yendiği Slovenyalı David Habat’ın da Akdeniz Oyunları’nda mucadele edeceğini belirten milli sporcu, "Onun icin Avrupa Şampiyonası’nın ardından ara vermeden calışmalara başladım. İşi sıkı tuttuk. İnşallah, hedeflediğim şampiyonluğa ulaşacağım. Takım halinde de iddialıyız." diye konuştu. Tum hazırlıklar olimpiyatlar icin Selahattin, Akdeniz Oyunları’nın ardından Dunya Şampiyonası’na odaklanacağının altını cizerek, "Yılın en onemli organizasyonu ekim ayında Budapeşte’de yapılacak. İnşallah, dunya şampiyonalarındaki ilk madalyamı da alacağım." ifadelerini kullandı. "Her zaman bir ust basamağa cıkmamız lazım." diyen Selahattin Kılıcsallayan, sozlerini şoyle surdurdu: "Avrupa Şampiyonası’nda başarı elde ettim. Ucunculuğun altında kalmamam lazım. Daha iyi dereceler elde etmek icin elimden geleni yapacağım. Asıl hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Olimpik bir sıklette gureşiyorum. Butun hazırlıkları aslında olimpiyatlar icin yapıyoruz. Olimpiyatlarda da iyi bir sonuc almak istiyorum." Pes etmedi takıma girdi Genclerde 2013 yılında Avrupa ve dunya şampiyonluğuna ulaşan Selahattin, başarılarının ardından gectiği buyukler kategorisinde başta zorlandığını soyledi. Milli gureşci, başlangıcta takıma giremediğini ama calışmayı bırakmadığını dile getirerek, "Genclerde Avrupa ve dunya şampiyonu olunca buyuklere cıktım. Ancak sıkletimde ikinci, ucuncu isim oldum. Onumde Yakup Gor ve Mustafa Kaya gibi iyi sporcular vardı. Onlara antrenman verdim. Ancak pes etmedim." şeklinde goruş belirtti. Selahattin, calışarak bayrağı devraldığını vurgulayarak, "Hedefimiz her zaman takıma girmekti. Bunu başardım. Şu an alttan gelen iyi arkadaşlarımız da mevcut. Her zaman rekabet var. Zaten rekabet olduğu zaman başarı geliyor." değerlendirmesinde bulundu. AA __________________