Bitlis Genclik Hizmetleri ve Spor Mudurluğunde kayak antrenorluğu yapan Sedat Doymaz, 3 yıl once evine aldığı bir cift muhabbet kuşlarından elde ettiği yumurtaları kuluckaya yatırarak bu sayıyı 130'a cıkardı.

Sayıları surekli arttığı icin kuşları evinde besleyemeyen Doymaz, binadaki komşularının rızasını da alarak bodrum katındaki bir bolumu kuşlarına ayırdı.

Onlarca yuva ile ağacların dalları ve govdesiyle kuşlar icin doğal yaşam alanı oluşturan Doymaz, birbirinden guzel kuşların bakımıyla da yakından ilgileniyor.

Kuşlara sevgisiyle gorenleri şaşırtan Doymaz, gozu gibi baktığı kuşlarına telefon veya radyodan da muzik dinletiyor.

Doymaz, yaptığı acıklamada, cocukluğundan beri kuşlara ilgi duyduğunu, uc yıl once de muhabbet kuşu beslemeye başladığını soyledi.

Bina sakinlerinin rızasıyla binanın bodrum katına kuşları icin ozel bir alan oluşturduğunu belirten Doymaz, "İlk etapta bir cift kuş aldım. Kuş yetiştiren bir arkadaşımın tavsiyesi uzerine bir cift daha alarak yavru uretmeye başladım. Sonra sayıları surekli arttı. Kuşları cok seviyorum. Onlarla zaman gecirmek beni mutlu ediyor. Boş zamanlarımda kuşlarımla ilgileniyorum. Şu an 80 cift kuş, 50'de yavru var. Uğraş isteyen bir iş ama zevkle yapıyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Kuşları satmıyorum ama isteyen yakınlarıma ve dostlarıma hediye ediyorum." sozlerine yer verdi.

AA