Seyfettin Selim, 'Başpehlivan Mehmet Yeşilyeşil'e başarısı nedeniyle ikinci el otomobil hediye edeceğim. Desteklediğim pehlivanlar kazansaydı, sıfır otomobil verecektim' dedi Kırkpınar Yağlı Gureşleri Ağası Seyfettin Selim, '649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil'e gosterdiği başarıdan dolayı hediye olarak otomobil alacağım. Ancak bu otomobil ikinci el olacak. Desteklediğim pehlivanlar kazansaydı onlara vaadim sıfır otomobildi' dedi. Pehlivanların daha iyi gureş sunmaları icin desteklenmeleri gerektiğini belirten Selim, şoyle konuştu: 'Bu yıl kim başpehlivan olursa ona otomobil alacağım konusunda soz vermiştim. Ama başpehlivanlardan Recep Kara buna dahil değildi. Gecen yıl iyi gureşemediği icin onun başpehlivan olmasını icime sindiremiyordum. Gorulduğu gibi başpehlivan olamadı. Ancak bu sene gercekten iyi gureşti. Başpehlivan olsaydı sozum onun icin de gecerli olacaktı. Bence altın kemeri de hak etmişti ama şans bu, kimin kazanacağı belli olmuyor.' Başpehlivan Yeşilyeşil'e bir otomobil alacağını anlatan Selim, 'Başpehlivan Yeşilyeşil'e gosterdiği başarıdan dolayı hediye olarak otomobil alacağım. Ancak bu otomobil ikinci el olacak. Benim iki tane pehlivanım var. Desteklediğim pehlivanlar kazansaydı onlara vaadim sıfır otomobildi. Yeşilyeşil'e alacağım otomobil de bir yaşında ikinci el otomobillerden olacak' şeklinde konuştu. Sabaha kadar uyumadım 649. Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde başpehlivan olan Mehmet Yeşilyeşil başpehlivanlığı kazandıktan sonra sevincinden sabaha kadar uyuyamadığını ve sevinc gozyaşları doktuğunu soyledi. Recep Kara'yı yendikten sonra hicbir şey hatırlamadığını anlatan Yeşilyeşil, kazandıktan sona yaşadıklarını, 'Puan alıp kazandıktan sonra hicbir şey hatırlamıyorum. Cevremdeki herkes Yeşil, Yeşil diye bağırıyordu. Bu duygular gercekten anlatılmaz, yaşanır. Er meydanından gece kaldığımız otele gectiğimde cok yorgun olduğum halde sevincimden sabaha kadar uyuyamadım, Allah herkese boyle bir sevinc nasip etsin. Ailem ve ben sabaha kadar sevinc gozyaşları doktuk' diye anlattı. Recep Kara icin bu yılın altın kemer yılı olduğunu hatırlatan Yeşilyeşil, 'Kara bu yıl kazansaydı altın kemerin sahibi olacaktı. Recep Kara'ya ben de uzuldum ama her pehlivan Kırkpınar'a başpehlivan olma hayaliyle cıkar' dedi. aksam.com.tr __________________