Ozmuş, 3. şampiyonluk peşinde..
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Ozmuş, 3. şampiyonluk peşinde..
-
07-10-2019, 00:01:00Veteranlarda serbest stilde 2 kez dunya şampiyonu olan milli gureşci Mehmet Ozmuş, spor yaşamındaki 3. dunya şampiyonluğunu 4-6 Eylul tarihleri arasında Finlandiya'da yapılacak Veteranlar Grekoromen Dunya Gureş Şampiyonası'nda elde etmeyi hedefliyor. İstanbul Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Merkezi'nde dun yapılan milli takım secme musabakalarını başarıyla gecerek kadroya dahil olan Sivaslı milli gureşci Mehmet Ozmuş (37), AA muhabirine yaptığı acıklamada, Finlandiya'da yapılacak şampiyonaya yoğun bir tempoda hazırlandığını belirtti. Veteranlarda serbest stilde gecen yıl Rusya'da, bu yıl ise Ankara'da yapılan şampiyonalarda dunya şampiyonu olduğunu anımsatan Ozmuş, dunya şampiyonluğu gururunu bu kez Finlandiya'da grekoromen stilde yaşamak istediğini soyledi. Finlandiya'daki şampiyonada Sivas'ı ve Turkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Ozmuş, ''Daha onceden veteranlarda serbest stilde 2 kez dunya şampiyonu olmuştum, bu kez de grekoromende dunya şampiyonu olarak bir ilke imza atmayı hedefliyorum. Finlandiya'da ulkeme altın madalya kazandırırsam, bu benim icin buyuk bir onur ve gurur kaynağı olacak'' dedi. Calışmalarına 2 Eylul'e kadar Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Merkezi'nde devam edeceğini anlatan Ozmuş, antrenorleri başta olmak uzere kendisine destek veren herkese teşekkur etti. Daha onceki şampiyonalarda kilo duşurerek, 63 kiloda mindere cıktığını belirten Ozmuş, bu şampiyonada 69 kiloda mucadele edeceğini sozlerine ekledi. Milli gureşci Mehmet Ozmuş, Rusya'nın Perm kentinde 23-28 Eylul 2008 tarihleri arasında duzenlenen Veteranlar Dunya Gureş Şampiyonası ile bu yıl Ankara'da 14-16 Ağustos tarihleri arasında yapılan Dunya Veteranlar Gureş Şampiyonası'nda serbest dalda 35-40 yaş arası sporcuların yer aldığı (A) kategorisinde 63 kiloda altın madalya kazanmıştı. kaynak : ajansspor __________________