İspanya’nın Tarragona kentinde duzenlenen oyunlarda gureş musabakalarına 14 sporcuyla katılan Turkiye, 13 madalya kazandı. İspanya’da duzenlenen 2018 Akdeniz Oyunları’nda Turk gureşciler, 14 sıkletin 13’unde madalya kazanma başarısı gosterdi. Tarragona kentindeki oyunlarda Turk gureşciler kursuye adeta ambargo koydu. Turkiye, gureş musabakalarını 8 altın, 2 gumuş ve 3 bronz olmak uzere toplam 13 madalyayla tamamladı. Gureş branşında madalya sıralamasında zirvede yer alan Turkiye, en yakın rakibi Fransa’ya fark attı. Sıralamada Turkiye’nin ardından ikinci basamakta yer alan Fransa 2 altın, 2 gumuş ve 4 bronz olmak uzere 8 madalyada kaldı. Grekoromende 2 altın, 1 gumuş ve 1 bronz madalya alan ay-yıldızlılar, serbest stilde 2 altın ve 2 bronz madalyanın sahibi oldu. Oyunlarda kadın milli gureşcilerin de ustun performansı dikkati cekti. Organizasyonda 4 altın ve 1 gumuş madalya kazanan kadın gureşciler, son donemdeki cıkışlarını surdurdu. Erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlar kategorilerinde yapılan gureş musabakalarına toplam 14 sporcuyla katılan Turkiye, boylece 13 madalya elde etti. Madalya alan sporcular 2018 Akdeniz Oyunları’nda madalya kazanan milli gureşciler şunlar: Grekoromen Altın: Metehan Başar (87 kilo), Yunus Emre Başar (77 kilo) Gumuş: Elcin Ali (60 kilo) Bronz: Murat Fırat (67 kilo) Erkekler serbest stil Altın: Ahmet Bilici (86 kilo), Selahattin Kılıcsallayan (65 kilo) Bronz: Yunus Emre Dede (97 kilo), Muhammet Demir (74 kilo) Kadınlar Altın: Evin Demirhan (50 kilo), Bediha Gun (57 kilo), Elif Jale Yeşilırmak (62 kilo), Buse Tosun (68 kilo) Gumuş: Aysun Erge (53 kilo) Aydın: "Olimpiyatlara damga vurmak istiyoruz" Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bu yıl katıldıkları Avrupa Şampiyonalarında madalya rekoru kırdıklarına dikkati cekti. Akdeniz Oyunları’na tum sıkletlerde madalya hedefiyle katıldıklarını belirten Aydın, "İspanya’da 14 sporcuyla geldik, 13 gureşcimiz madalya kazandı. Sadece bir gureşcimiz madalya alamadı ama o da 5. oldu. Ustelik madalyaların 8’i altın. Her zaman soyluyorum, gureş Turk sporunun lokomotifi." diye konuştu. Aydın, bu başarıyı surdurmeyi amacladıklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: "Hedefimiz, 2016 Rio Olimpiyatları’nda olduğu gibi 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da Turkiye’nin en başarılı branşı olmak. Onemli olan kalıcı başarılar elde etmek. Bunun icin Yatılı İlkoğretim Bolge Okulları (YİBO) ve gureş liseleri ile altyapıdan yetenekli sporcular yetiştirip ilerleyen yıllarda tum olimpiyatlara damga vurmak istiyoruz. Burada mucadele eden tum sporcularımızı ve teknik heyetimizi yurekten kutluyorum. Her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Genclik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a da desteklerinden dolayı teşekkur ediyorum." AA __________________