Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de duzenlenen Dunya Yıldızlar Gureş Şampiyonası'nda erkekler serbest stilde altın madalya kazanan Hamza Alaca, memleketi Mersin'de coşkuyla karşılandı. Dunya şampiyonu Alaca'nın ailesi ve Buyukşehir Belediyesi Kultur ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ekipleri, şampiyon gureşciyi Adana Şakirpaşa Havalimanı'da davullarla karşıladı. Hamza Alaca, burada yaptığı acıklamada, cok duygulandığını ifade etti. Dunya Şampiyonu olmayı beklediğini anlatan Alaca, "İstiklal Marşı'mızı dunyaya dinletmek cok heyecan ve gurur verici. Altın madalya kazandığım icin cok mutluyum. Yarışmada atmosfer cok yuksekti. Hocalarımız da başaracağımıza inanıyorlardı. Rakiplerimi yenerek Allah'a şukur altın madalyayı ulkemize kazandırdım. Şampiyon olacağıma inanıyordum ve bana inanan herkese cok teşekkur ederim." diye konuştu. Merkez Akdeniz ilcesi Huzurkent Mahallesi'ndeki babaevine giden Alaca, burada da havai fişeklerle ve sevinc gosterileriyle karşılandı. Buyukşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha sonra kendisini ziyaret eden gureşciye tam altın hediye etti. İnternethaber __________________