Gureşci Oğuz Donder madalyalarına "altın"ı da ekledi
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Gureşci Oğuz Donder madalyalarına "altın"ı da ekledi
-
06-10-2019, 23:59:33Mersin’de 2008 yılında gecirdiği trafik kazası sonrası bir kulağı duymayan, diğer kulağında da yuzde 58 işitme kaybı yaşayan Oğuz Donder, Rusya’da duzenlenen Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Buyukler Dunya Gureş Şampiyonası’nda 2 altın madalya kazandı. İşitme engelli gureşci Oğuz Donder, Rusya’da duzenlenen Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Buyukler Dunya Gureş Şampiyonası’nda 2 altın madalya kazanmayı başardı. Tarsus ilcesinde ailesi ve beden eğitimi oğretmeninin desteğiyle gureş sporuna başlayan 31 yaşındaki Oğuz Donder, yıldız ve gencler kategorisinde bircok şampiyonada ceşitli dereceler elde etti. Oğuz, 2008 yılında gecirdiği trafik kazası sonrası tedavi surecinde 5 yıl boyunca gureşten uzak kaldı. Kaza nedeniyle sağ kulağı duymayan, sol kulağında da yuzde 58 işitme kaybı olan Oğuz Donder, tedavisinin tamamlanmasıyla yeniden buyuk ozlem duyduğu gureşe dondu. Katıldığı ilk şampiyonalarda rahatsızlığı nedeniyle gucluk ceken Oğuz, dunya ve olimpiyat ikinciliği elde etse de alanında altın madalyaya hasret kaldı. Bu hasretini sona erdirmek icin 11-19 Haziran tarihlerinde Rusya’nin Vladimir kentinden duzenlenen Buyukler Dunya Gureş Şampiyonası icin yoğun bir calışma donemi geciren Oğuz, şampiyonada 79 kiloda serbest stil, 77 kiloda ise grekoromende altın madalyaya ulaştı. "Asıl hedefim olimpiyat şampiyonluğu" Oğuz Donder, AA muhabirine yaptığı acıklamada, dunya şampiyonluğunu elde ettiği icin cok mutlu olduğunu soyledi. Buyuduğu Tarsus ilcesinde her yıl geleneksel olarak karakucak gureş musabakaları yapıldığını anlatan Oğuz, kendisinin de bu turnuvaları izlerken gureşe merak duyduğunu dile getirdi. Ailesinde hic kimsenin gureş sporuyla ilgilenmediğini aktaran Oğuz, "Ben bu sporu beden eğitimi oğretmenimin tavsiyesiyle yapmaya başladım. Ailem de buyuk destek verdi. Kazadan once bircok derece elde ettim ama yaşanan kaza spor hayatımı etkiledi." dedi. Oğuz Donder, iyileştikten sonra gureşi işitme engelli olarak surdurduğunu belirterek, bu alanda olimpiyat ve dunya ikinciliği elde ettiğini ancak altın madalyaya ulaşamadığını ifade etti. Kendisine hedef olarak koyduğu altın madalyaya uzanmak icin sıkı şekilde calıştığının altını cizen Oğuz, şoyle devam etti: "İşitme engelli olarak yarıştığım yarışmalarda bircok başarıya imza attım ancak altın madalyam eksikti. Bunun icin daha cok calışıp bu şampiyonada altın madalya kazandım. İstiklal Marşı’nı okuttuğum icin ayrı bir gurur ve mutluluk yaşadım. Onumuzdeki yıl duzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda da yine şampiyon olmayı hedefliyorum. Ancak asıl hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Onumuzdeki yıllarda olimpiyat şampiyonu olup spor hayatımı sonlandıracağım." Oğuz Donder, cok calışıp azmettikten sonra başarının geldiğini sozlerine ekledi. AA __________________