Ahmet Yucel Amasya'da ciceklerle karşılandı
Spor Haberleri0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ahmet Yucel Amasya'da ciceklerle karşılandı
-
06-10-2019, 23:59:31Hırvatistan’ın Zagrep kentinde duzenlenen Yıldızlar Dunya Gureş Şampiyonası'nda serbest stilde dunya ucuncusu olan gureşci Ahmet Yucel (15) memleketi Amasya'da ciceklerle karşılandı. Hırvatistan’ın Zagrep kentinde 1-9 Temmuz tarihlerinde duzenlenen Yıldızlar Dunya Gureş Şampiyonası'nda serbest stilde Amasya Gureş Eğitim Merkezi gureşcisi Ahmet Yucel, dunya ucuncusu oldu. Memleketi Amasya'ya gelen Yucel, ciceklerle karşılandı. Kent girişinde Amasya-Samsun Karayolu uzerinde Amasya gureş eğitim merkezindeki hocaları Harun Cetiner, Yusuf Benekli, Ramazan Uzum, gureş eğitmenleri ve arkadaşları tarafından karşılanan milli gureşci Yucel, buyuk mutluluk yaşadı. Kazandığı madalya nedeniyle cok mutlu olduğunu belirten Yucel, "Bu başarıyı buyuk kategorisinde dunya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olarak da başarmak istiyorum. İnşallah ciddi bir sakatlık gecirmezsem, hayallerimin sonuna kadar peşinden gideceğim" dedi. Milli gureşcinin antrenoru Harun Cetiner ise, "Ahmet’in yaş grubuyla daha once Turkiye şampiyonu olduk. Ama Ahmet onların arasında daha da sivrilerek bizim goz bebeğimiz oldu. Gecen sene de 14-15 yaş grubunda Avrupa ucuncusu oldu. Bu başarının sinyalini veriyordu zaten. Bu sene de bir kaza neticesinde Turkiye ucuncusu olduk. Ama turnuvada gereken rakiplerimizi yendik. Allah nasip etti, dunya şampiyonası takımına ulkemizi temsil etmek icin girdi. Biz bu başarıyı bekliyorduk. Daha doğrusu şampiyonluk umit ediyorduk. Şoyle bir durum var, Ahmet şu an yıldızlar kategorisine yaşı tutmadığı icin doktor raporu ile giriyor. Yaş itibariyle kendisinden 2-3 yaş buyuk rakipleriyle mucadele etti. Bu yuzden gelecek icin cok şeyler vaat ediyor. İleride yıldızlarda dunya şampiyonluğu veya genclerde Avrupa, dunya şampiyonu olacak kapasitede bir cocuk. Biz elimizden geleni yaptık. Ahmet de bizi utandırmadı, bu sevinci bize yaşattırdığı icin Ahmet’e teşekkur ediyorum" diye konuştu. Oğlu ile buyuk gurur duyduğunu soyleyen milli gureşcinin babası Salih Yucel ise, "Oğlum 10 yaşından bu yana bu sporu yapıyor. Şukurler olsun şimdiye kadar hep yaptığı gureşlerde de başarılı oldu. Uzun zamandır da katıldığı yarışmalarda Turkiye birinciliği elde ediyor. Gecen sene Avrupa 3’uncusu oldu. Bu sene de Allah nasip etti, yıldızlarda dunya 3’uncusu oldu. İnşallah daha devamı gelir ve vatanımıza milletimize daha cok madalyalar kazandırır" dedi. DHA __________________