Recep Kara, şehitleri anma programına altın kemerle
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Recep Kara, şehitleri anma programına altın kemerle
-
06-10-2019, 23:59:22643, 646, 647 ve 655’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nin başpehlivanı Recep Kara, bu yılki gureşlerin son gunu olan 15 Temmuz’da şampiyon olarak şehitleri anma programına altın kemerle katılmayı hedefliyor. 643, 646, 647 ve 655’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nin başpehlivanı Recep Kara, bu yılki gureşlerin son gunu olan 15 Temmuz’da şampiyon olarak şehitleri anma programına altın kemerle katılmak istiyor. "Cayırın beyefendisi" lakaplı Recep Kara, AA muhabirine yaptığı acıklamada, baş kategorisinde 15. yılına geldiğini soyledi. İyi bir hazırlık donemi gecirdiğini belirten Kara, "Gecmişteki başarılarımı bu yıl da tekrarlamak istiyorum. Gecen yıl birinci olan İsmail Balaban’a yenilmiştim. Onunla guzel gureşler yaptık, tebrik ediyorum kendisini. Temennim bu yıl gecen sene kaybettiğim altın kemeri kazanmak. Tabii bu işler nasip, kısmet işi, butun pehlivanlar buraya birinci olmak icin geliyor, Turkiye’nin başpehlivanlığını almak icin mucadele ediyor. ’Ya nasip’ diyeceğiz ve kursunun en ust basamağında yer almak istiyorum." diye konuştu. "Tarihe tanıklık ediyorsunuz" Gecmişte başpehlivan ve sporcu sayısının az olduğunu dile getiren Kara, şu ifadeleri kullandı: "Artık son zamanlara baktığınız zaman Kırkpınar’da gureşen pehlivan sayısı 2 binin uzerine cıkıyor. Gecen sene 2 bin 200 civarında sporcu yarıştı. Başpehlivan sayısı da arttı 60’ın uzerinde başpehlivan var bugun gureş yapan. Yaş kategorileri de duşuk. O yuzden herkes istekli ve herkes hevesli. Altın kemeri ben de alabilirim coşkusu var." Ata sporuna olan bu ilgiyi olumlu karşıladığını anlatan Recep Kara, sozlerini şoyle surdurdu: "Kariyerimin sonuna yaklaşıyorum. Yaşım 36 oldu. Cumhuriyet tarihinin en genc başpehlivanı unvanını 2004 yılında Ahmet Taşcı gibi bir ustadan aldım. Bu bayrak yarışıdır, onlar emaneti bize devrettiler, bizde bizden sonra gelecek bu işi hakkıyla taşıyacak genclere teslim edeceğiz. Kırkpınar’da başpehlivan olabilirsiniz, yenilebilirsiniz, ikinci ve ucuncu de olabilirsiniz ama minik boydan başpehlivanına kadar Kırkpınar cayırında o sahaya cıkıp, peşrev cekmek, nara atmak, gureş tutmak gercekten tarihe tanıklık ediyorsunuz. Bu bir kultur ve gelenek, cesaret işi, yiğitlik işi. O yuzden yenen de pehlivan, yenilen de pehlivandır burada. Sonucta bir birinci cıkıyor. Herkesin amacı altın kemeri almak." Hem sporcu hem de yonetici Her gecen yıl gureşlerin kalitesinin arttığını dile getiren Kara, genc pehlivanların eğitim seviyesinin de yukseldiğini ifade etti. Recep Kara, başpehlivanlar arasında hem sporcu hem de yonetici olarak gorev yapan tek pehlivanın kendisi olduğunu anlatarak, "Şu anda Ordu Buyukşehir Belediyesinde spor daire başkanlığına bakıyorum. Aynı zamanda Ordu Buyukşehir Belediyesi Spor Kulubunun de başkanıyım. Başkanı olduğumuz kulubun de sporcusuyum. Bu da Turkiye’de bir ilk. Biz burada genclere şunu da gosteriyoruz. Hem spor yapın hem de ilerde yonetici olun. İkisinin de bir arada gidebildiğini canlı olarak bizden sonraki gelecek kuşağa aktarıyoruz. İnşallah ata sporunu yapan geclerimiz bizden daha iyi yerlerde olurlar." şeklinde konuştu. Kırkpınar’ın finali 15 Temmuz’da Turkiye’nin 15 Temmuz’da bir kalkışmayla karşı karşıya geldiğini hatırlatan Kara, "Bu milletteki feraset ve vatan aşkı darbenin onune gecti. Kırkpınar’ın son gunu, 15 Temmuz’un yıl donumune denk geldi. Keşke gelmeseydi ama malumunuz Cumhurbaşkanlığı secimlerinden dolayı bu tarihe alındı. Bir sonraki haftaya alınsa daha iyi ve anlamlı olurdu. Cunku 15 Temmuz gunu devlet protokolu ve vatandaşlar, 15 Temmuz’u anma etkinliklerine katılacak. Pazar gunu protokol acısından zayıf gecebilir ama sonucta bu bir gelenek ve savaşlarda dahi Kırkpınar devam etmiştir. Bizde bu geleneği yaşatacağız." değerlendirmede kullandı. Şehitleri anma programına altın kemerle katılmayı amacladığını aktaran Recep Kara, sozlerini şoyle tamamladı: "2016’da başpehlivan olduğumda Cumhurbaşkanımız da beni aradı. Kemeri aldıktan sonra Edirne kent meydanında konuşma yaptım. Edirne’den sonra bircok şehirde 15 Temmuz nobetlerine katıldım. Devletimizin, vatanımızın bayrağımızın arkasında durduk. Bu yıl da anma torenine altın kemerle katılmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın ’Evladım aynı şekilde bu duruşunuzu devam ettirin, meydanları boş bırakmayın’ direktifleriyle biz daha bir aşkla sarıldık. Şukurler olsun gorevimizi yaptık. Bu vatan gorevi bitmedi, bitmeyecek de. Biz gecmişten bu zamana kadar cok badireler atlatmış bir milletiz. Her donem bu darbeler, savaşlar ve bu millete yapılan ayak oyunları bitmedi bitmeyecek de. Ben sporcu ve başpehlivan olarak vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın arkasındayız. Allah bize boyle acı gunler yaşatmasın diyorum. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Allah devletimize, milletime zeval vermesin." AA __________________