Eski Başpehlivan Recep Kara, "Benim icin Kırkpınar gureşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada gureş tutuyorum. Recep Kara'nın bir daha Kırkpınar'da gureş yapma işi bitmiştir." dedi. Kırkpınar'da 2004, 2007, 2008 ve 2016'nın başpehlivanı Ordulu Recep Kara, "Benim icin Kırkpınar gureşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada gureş tutuyorum, Recep Kara'nın bir daha Kırkpınar'da gureş yapma işi bitmiştir." dedi. Tecrubeli gureşci, 3. turda hakem heyetinin başpehlivan Ali Gurbuz ile karşılaşması sonucu verdiği karar uzerine, basın tribunune gelerek gazetecilere yaptığı acıklamada, Kırkpınar'da artık gureşmeyeceğini soyledi. Kırkpınar'da 4 kez başpehlivan olduğunu hatırlatan Recep Kara, "Bu gureşi herkes kadar en iyi ben de bilirim. Ben kimsenin hakkını hukukunu istemiyorum. Ama ben bir yıldır burada emek harcıyorum. Aşağıda goruntuyu ben de izledim. Eğer altın puanda bu gureş verilmediyse, Ali Gurbuz ile yaptığım musabaka verilmiyorsa eğer, benim bir daha Kırkpınar'da gureşmeme gerek yok. Benim icin Kırkpınar gureşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada gureş tutuyorum, Recep Kara'nın bir daha Kırkpınar'da gureş yapma işi bitmiştir." diye konuştu. Hakemlerin doğru karar vermediğini ileri suren Recep, şunları kaydetti: "İstedikleri gibi oyun oynuyorlar. Burada bir senenin emeği gidiyor. Biz bir yıl gece gunduz calışarak buraya hazırlanıyoruz. Ama bizim hakkımızı yemesinler. Ben senelerdir dopingli adamlarla uğraştım. Burada 4 tane birinciliğimi yediler. Geldiler, yine hakkımızı yiyorlar. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum. Buradan da yetkililere sesleniyorum. Her şey kayıtta. Hicbir şey gizli kalmıyor. Bunları Allah'a havale ediyorum. Benim icin Recep Kara olarak Kırkpınar gureşi bu saatten sonra bitmiştir. Oyunu ağır cekimde ben de izledim. Şu gureşi Ali'ye verdiyseniz benim bu işi yapmama gerek yok. Hepsini tebrik ederim. Bravo gureşi katlettiler." Hakem heyetinin Ali Gurbuz'un gureşi kazandığı yonunde acıklama yaptığını ifade eden 36 yaşındaki gureşci, "Bu gureşi onlar kadar biz de biliyoruz. Daha konuşmaya da gerek yok." değerlendirmesinde bulundu. 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Gureşleri'nde 3. tur karşılaşmasında, Recep Kara ve Ali Gurbuz karşılaştı. Saha hakemlerinin kazanan konusunda tereddutte kalması sonucu kule hakemliğinin kararına başvurulmuş, ardından kule hakemleri tekrar tekrar goruntuleri izleyerek galibi Ali Gurbuz olarak acıklamıştı. Hakemlerin kararı uzun sure acıklamaması ise her iki pehlivan ve taraftarları tarafından tepki aldı. Gazeteler __________________