Avrupa Gencler Gureş Şampiyonası’nda milli sporcular Aynur Erge ile Ayşegul Ozbeğe gumuş, Eda Tekin ve Kadriye Aksoy ise bronz madalya kazandı. Avrupa Gencler Gureş Şampiyonası’nda milli sporcular Aynur Erge ile Ayşegul Ozbeğe gumuş, Eda Tekin ve Kadriye Aksoy ise bronz madalya kazandı. İtalya’nın başkenti Roma’da devam şampiyonaya, dorduncu gun musabakalarıyla devam edildi. Kadınlar 50 kiloda finalde Avrupa şampiyonu Rus Veronika Gurskaya’ya 8-6 yenilen Aynur Erge, gumuş madalya aldı. Ayşegul Ozbeğe, kadınlar 76 kiloda finalde İsvecli Denise Sabina Makota Stroem’e mağlup oldu ve gumuş madalya ile yetindi. Eda Tekin, kadınlar 55 kiloda ucunculuk macında Macar Szimonetta Szeker’i 5-2 yenerek, Kadriye Aksoy ise 68 kiloda İsvecli Tindra Linnea Sjoeberg’e tuşla ustunluk kurarak bronz madalya elde etti. Şampiyonada, 53 kiloda Zeynep Yetgil altın, 72 kiloda Tuğba Kılıc bronz, 65 kiloda Aslı Demir bronz madalya macına cıkacak. Aynur Erge: "Macı ucu ucuna kaybettim" Finalde Rus Veronika Gurskaya’ya son dakikada verdiği iki puanla yenilerek gumuş madalyada kalan Aynur Erge, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Ulkeme altın madalya kazandırmak isterdim. Macı ucu ucuna kaybettim. Bayrağımı gondere cektirmeyi arzu ediyordum." diye konuştu. Bundan sonra daha cok calışacağını belirten Aynur, "İnşallah Dunya Şampiyonası’nda daha iyisi yapacağım. Ulkem icin daha cok savaşacağım. Hayırlısı buymuş. İnşallah Dunya Şampiyonası’nda İstiklal Marşı’nı okutup bayrağımı gondere cektireceğim. Bu da ulkeme bir sozum olsun." ifadelerini kullandı. Tekin: "Bugunlere gelebilmek icin cok hayal kurdum" Macar Szimonetta Szeker’i 5-2 yenerek bronz madalyaya uzanan Eda Tekin, başarılı olmak icin cok emek harcadığını kaydederek, "Bugunlere gelebilmek icin gercekten cok hayal kurdum. Hayallerimi gercekleştirmek icin de cok calıştım. Bu duygu tarif edilmez. Bayrağı dalgalandırmak tarif edilemez. Başkalarının anlattığıyla kesinlikle kıyaslanamaz. Mukemmel hissediyorum, cok teşekkur ederim." şeklinde goruş belirtti. Bir diğer bronz madalya kazanan milli sporcu Kadriye Aksoy da Dunya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak istediğini ifade ederek, kendisini destekleyen herkese teşekkur etti. Gazeteler __________________