Olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Dunya Şampiyonası’na ABD’li Kyle Snyder ile ikili kamp yaparak hazırlanıyor. Olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Dunya Şampiyonası’na ABD’li Kyle Snyder ile ikili kamp yaparak hazırlanıyor. Turkiye’de yaşadığı partner sıkıntısı nedeniyle ABD’nin Ohio eyaletinde kendisi gibi olimpiyat şampiyonu gureşci Snyder ile kamp yapan Taha Akgul, yaptığı acıklamada, calışmaların cok verimli gectiğini vurguladı. Taha, Macaristan’da ekim ayında duzenlenecek Dunya Gureş Şampiyonası’na guzel bir ortamda hazırlandıklarını belirterek, "Ust duzey bir sporcuyla antrenman yapıyorum. Benim acımdan kampın cok yararlı gectiğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. Kampta ABD’lilerin calışma planını uyguladıklarına işaret eden Taha, "Dunya Şampiyonası’na planlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Surekli minderde antrenmandayız. Bizden beklentilerin olduğunu biliyorum. Malum ulkede partner sıkıntısı yaşıyorum. Şu an bunu ABD kampıyla biraz gidermiş oluyorum. Kamp cok verimli geciyor. Hedefim bir kez daha dunya şampiyonu olmak." ifadelerini kullandı. Milli gureşci Taha Akgul’un antrenoru Abdullah Cakmar ise Dunya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak icin ABD’de bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Taha’nın rakibi guclu ve sporcumuzu yuzde 90 zorluyor. İyi bir kondisyon antrenmanı oluyor. Katılacağımız organizasyonlarda ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu yuzden sorumluluğumuzun farkındayız. Snyder hem başarılı hem de tam bir profesyonel. İstanbul’da yapılan Yaşar Doğu turnuvasına katıldı. Kendisini iyi bir şekilde ağırladık. Turkiye’ye kamp icin de davet edeceğiz." AA __________________