Genc milli gureşci Feyzullah Akturk: "Avrupa Şampiyonası'nda final macını kaybettim. Onun bir burukluğu var" Genc milli gureşci Feyzullah Akturk, Avrupa Şampiyonası finalinde altın madalyayı rakibine kaptırdığını, Dunya Şampiyonası'nda ise bunu telafi etmek istediğini soyledi. 97 kilo serbest genc erkeklerde, dunya ucunculuğu ve Avrupa ikinciliği dereceleri bulunan Feyzullah, 17-23 Eylul tarihlerinde Slovakya'da duzenlenecek Dunya Gencler Gureş Şampiyonası oncesinde hedeflerini anlattı. Şampiyonada mindere cıktığında terinin son damlasına kadar mucadele edeceğini dile getiren milli gureşci, "Dunya şampiyonu olmak icin elimden geleni yapacağım." dedi. Geride kalan Avrupa Şampiyonası'nda final yaptığını anlatan Feyzullah, "Final macını kaybettim. Onun bir burukluğu var. Oraya giderek o burukluğu telafi ettirmek istiyorum. İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum. Dunya Şampiyonası'na da birincilik hedefiyle gideceğiz. Bizler madalyalarımızı korursak dunya şampiyonu olabileceğimize inanıyorum." diye konuştu. "İlk hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları" Ankara Elmadağ'da zorlu bir kamp donemi gecirdiklerini anlatan milli gureşci, şoyle devam etti: "Dunya Şampiyonası hazırlık kampındayız. Tamamen yuklenmeyle gececek bir kamp olacak. Hangi sporcuya hedefin ne diye sorsanız buyuk ihtimal olimpiyat der. Benim de tabii ki olimpiyat. Olimpiyatta İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum. 2020 ve 2024 olimpiyatları hedeflerim icindeki organizasyonlar. İlk hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları ama olur mu bilmiyorum. 97 kiloda 2024 yılındaki olimpiyatlarda orada olacağım inşallah." Altyapı olarak gureşin diğer branşlara gore daha şanslı olduğunu belirten Feyzullah Akturk, "Bizde federasyonun değil ama kuluplerin altyapıları oluyor. Kahramanmaraş Buyukşehir Belediyespor Kulubunde gureş yapıyorum. Altyapısı gayet iyi bir kulup. Gureşci bir aileden geldim. Dedem ve babamlar gecmişte gureş yapmış insanlar. Bu spora yağlı gureşlerle başladım." ifadelerini kullandı. internethaber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Kacırdığı altın madalyayı Dunya Şampiyonası'nda telafi edecek .