İzmit, Turkiye’nin en onemli gureşcileri icin hazırlanıyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●10 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- İzmit, Turkiye’nin en onemli gureşcileri icin hazırlanıyor
-
06-10-2019, 23:57:20İzmit’te bu yıl 6.'sı duzenlenecek olan Altın Kemer Yağlı Gureşleri, basın toplantısı ile tanıtıldı. İzmit Belediyesi tarafından bu sene 6’ncısı duzenlenecek Altın Kemer Yağlı gureşlerinin basın toplantısı bir restoranda gercekleştirildi. Toplantıda İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Guray Oruc, İzmit Belediyespor Kulup Başkanı Muhammet Ozturk, Kırkpınar başpehlivanlarından Faruk Akkoyun, Tanju Gemici, eski dunya şampiyonu Omer Aslantaş, sporcular ve basın mensupları yer aldı. Toplantıda soz alarak birinciliği hedeflediğine değinen Yağlı Gureşci Faruk Akkoyun, “Kısa zaman olmasına rağmen, İzmit Gureşleri Turkiye’de sayılı gureşler arasına girmeyi başarıyor. Bu sene de cok iyi sporcuların katılacağı bir gureş olacak. Ben de ev sahibi olarak bu gureşleri onemsiyorum. Cok iyi hazırlandım. İnşallah altın kemeri almayı hedefliyorum” dedi. Organizasyonu surekliliğe donuşturmenin cok onemli bir konu olduğuna dikkat ceken İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Yeni bir heyecanın arifesindeyiz. Onumuzde Paşa Yağlı Gureşlerinin en buyuk hediyesi Altın Kemer gureşleri ile huzurunuzdayız. Bir şeyi yapmak kadarı, o şeyi surekliliğe donuşturmek, geleneksel hale getirmek onemlidir. Biz Paşa Yalı Gureşlerine ilk başladığımız zaman hedefimiz surdurulebilir ve Turkiye capında ses getirecek bir organizasyon yapmaktır” diye konuştu. Gureş musabakası ile bircok konuda ulkeye ve şehre katkı sağlamak istediklerine dikkat ceken Doğan, “Birincisi ata sporuna destek icin yapıyoruz. İkincisi mevcut bu gureşi yaparken kardeşlerimize destek icin yapıyoruz. Ucuncusu, ozellikle yeni neslin bu spora da ilgi duyup, bu spordu da yapmasına teşvik etmek icin. Bir başka nedeni gureş severleri boyle heyecanlı Kırkpınar havasında bir gureş seyretmesine vesile olmak icin yapıyoruz. Ve bir nedeni de şehrimizi Turkiye’de daha fazla konuşturmak ve cazibesini arttırmak icin yapıyoruz” şeklinde konuştu. 6’ncı Altın Kemer Yağlı Gureşleri İzmit’te bulunan Yenişehir Er Meydanı’nda 29 Eylul Cumartesi gunu saat 10.00’da başlayacak. Gureşlere Turkiye capında yağlı gureş alanında buyuk başarılar elde eden, İsmail Balaban, Ali Gurbuz, Şaban Yılmaz ve İzmitli Faruk Akkoyun katılacak. 65 başpehlivanın gureşeceği musabakalarda 600 gureşci ter dokecek. İHA __________________