Erkan Ulvan'a tebrik..
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Erkan Ulvan'a tebrik..
-
06-10-2019, 23:56:16Yunanistan'ın Selanik kentinde 09-13 Temmuz tarihleri arasında yapılan Universitelerarası Dunya Gureş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Amasya Universitesi oğrencisi Erkan Ulvan'a okulunda kutlama yapıldı. Amasya Universitesi'ndeki kutlamaya, belediye başkanı İsmet Ozarslan, Rektor Prof. Dr. Zafer Eren, oğretim uyeleri ve oğrenciler katıldı. Kutlamada, 66 kiloda grekoromen stilde dunya şampiyonu olan Amasya Universitesi Eğitim Fakultesi Beden Eğitimi ve Spor Oğretmenliği Bolumu 4. sınıf oğrencisi Erkan Ulvan icin, uzerinde Ulvan'ın resmi bulunan pasta kesildi. Belediye başkanı Ozarslan, gecmişte genclik ve spordan sorumlu bakan olduğunu anımsatarak, spora ve ata sporu gureşe verdiği onemi dilde getirdi. ''O donemlerde yapılan eserler bugun Turk gureşine başarı olarak yansıyor'' diyen Ozarslan, Dunya Şampiyonu olan Milli Gureşci Erkan Ulvan'ı başarısından dolayı tebrik etti. Rektor Prof. Dr. Zafer Eren ise Dunya Şampiyonu olan Erkan Ulvan'ın Turkiye ve Amasya'ya yaşattığı gururdan dolayı teşekkur ettiğini belirterek, Amasya Universitesi'nin kısa bir sure once kurulmasına rağmen onemli başarılara imza attığına dikkat cekti. Eren, ''Ulvan'ı rakiplerini bir bir yenerek Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un doğduğu yer olan Selanik'te Turk bayrağını gondere cektirip İstiklal Marşını okuttuğu icin tebrik ediyorum'' dedi. Erkan Ulvan ise, gectiğimiz nisan ayında Amasya'da duzenlenen Universiteler Arası Turkiye Gureş Şampiyonası'nda Turkiye Şampiyonu olduktan sonra Dunya Şampiyonasına hazırlanmaya başladığını ve soz verdiği gibi Dunya Şampiyonu olduğunu belirtti. Kendisine destek olan herkese teşekkur eden Ulvan, ''Turk Bayrağı'nı diğer bayrakların ustune cıkartarak İstiklal Marşımızın okunması beni cok mutlu etti. Şampiyon olduğumda yaşadığım duygularımı anlatmaya sozcukler yetersiz kalıyor. Cok mutluyum beni en cok mutlu eden Turkiye'ye boyle bir gurur yaşatmak'' diye konuştu. Başarılı sporcuya İsmet Ozarslan Amasya Belediyesi adına bir adet Cumhuriyet altını hediye etti. Rektor Eren ise, oğrencisine Cumhuriyet altını hediye ederek, şilt sundu. Kaynak:Ajansspor __________________