"Canakkale destek verdi ama..."
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Canakkale destek verdi ama..."
-
06-10-2019, 23:54:56Balıkesirli milli gureşci Şerif Ozden, Ankara'da yapılan Turkiye Veteranlar Gureş Şampiyonası'nda tum rakiplerini yenerek 63 kiloda Turkiye Şampiyonu oldu. Ozden, 24 Eylul'de Rusya'da yapılacak Dunya Şampiyonası'nda Turkiye'yi temsil edecek. Bu yıl Rusya'da yapılacak olan Dunya Veteranlar Gureş Şampiyonası'na hazırlanan Şerif Ozden, Balıkesir'deki hazırlık doneminde kendisine sahip cıkılmadığını belirterek uzuntusunu ifade etti. Turkiye şampiyonu olduğunu hatırlatan Ozden, "Dunya şampiyonasında derecem var, ama bana kimse sponsor olmak istemedi. 63 kiloda yarıştım. Şampiyonadan iki gun once omuz liflerimi incittim. Buna rağmen Turkiye Şampiyonu oldum. Balıkesir cok iyi gureşciler yetiştirmiştir. Aldığımız derece ile Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın kemikleri sızlamadı. Rusya'daki dunya şampiyonası icin İstanbul'da Tukiye Gureş Federasyonu'nun duzenlediği kampa katılacağım. Rusya'da yapılacak Dunya Şampiyonası'nda ay yıldızlı formamızı giyeceğim" dedi. Şampiyon gureşci Balıkesir'de ikamet etmesine rağmen Turkiye şampiyonası musabakalarında Canakkale adına gureştiğini acıkladı. Canakkale Genclik ve Spor İl Mudurluğu'nun kendisine destek verdiğini belirten Ozden, "Balıkesir Genclik ve Spor yetkilileri Turkiye ve dunyada aldığım onca dereceye rağmen bırakın destek vermeyi bir tebrik bile etmedi. Canakkale Genclik ve Spor İl Mudurluğu yetkilileri bana sponsor oldu. Turkiye Şampiyonu olunca da altın hediye ettiler. Rusya'da yapılacak şampiyona icin de pasaport masraflarını karşılıyorlar. Bana Canakkale destek verdi, ama Balıkesir daha selam bile vermedi" diyerek sitem etti. Turkiye Şampiyonası'na katılan sporculara genellikle belediyelerin sponsor olduğunu dile getiren Ozden, Canakkale Genclik ve Spor İl Mudurluğu'ne teşekkur etti. Uzun yıllardır gureş hocalığı da yapan Ozden, kendisi Canakkale adına katıldığı şampiyonada Balıkesir'den katılan gureşci arkadaşlarına taktik vererek derece yapmalarını sağladı. Veteranlar 45-50 yaş branşında gureşen İsmail Seyhan, Turkiye Şampiyonu, Veteranlar 51-55 yaş kategorisinde Secim Adiloğlu Turkiye 2.si, veteranlar 45-50 yaş kategorisinde Rustem Aydoğmuş da Turkiye 3.'su oldu. Secim Adiloğlu, Şerif Ozden'in gureşten once kendilerine iyi bir motivasyon sağladığını ve başarılı olduklarını soyledi. Kaynak:Ajansspor __________________